Skip to navigation Skip to main content

Bezienswaardigheden Duitsland: top 5

6602 - Bezienswaardigheden Duitsland: top 5

Bezienswaardigheden Duitsland, er zijn er teveel om op te noemen. Kerken, kastelen, steden, dorpen, meren, bergen, dierentuinen, pretparken, noem het maar en Duitsland heeft het. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we een top 5 bezienswaardigheden Duitsland voor je opgesteld.

Bezienswaardigheden Duistland 1: Europa-Park

We beginnen met wellicht een onverwachte nummer één omtrent bezienswaardigheden. Duitsland’s grootste attractiepark: Europa-Park in Rust. Een must voor elke achtbanenliefhebber, ook de hele winter geopend. Het park is ca. 90 hectare groot, biedt meer dan 100 attracties en is opgedeeld in verschillende gedeeltes met elk een eigen Europees thema. Overigens is de grootste achtbaan van Europa, de ‘Silver Star’, ook in Europa-Park te vinden. Alle achtbanen geprobeerd? De vliegsimulator en 4D-bioscoop en de gastronomie zijn ook alle een bezoekje waard. Natuurlijk zijn er ook leuke attracties voor degenen die het wat rustiger aan willen doen dus papa, mama, opa en oma kunnen ook gezellig mee!

De Wodan in Europa-Park

Bezienswaardigheden Duitsland 2: Slot Neuschwanstein

Een van de bijzonderste gebouwen van Duitsland is Kasteel Neuschwanstein bij Schwangau. Een echte aanrader als het gaat om bezienswaardigheden en het hele jaar geopend. Duitsland kroonde in 1864 Lodewijk II tot koning van Beieren. Helaas moest hij zich twee jaar later onderwerpen aan de Pruisen, waardoor hij geen echte heerser meer was. De koning hield ontzettend van de opera’s van Wagner en van de schone kunsten. Als toevluchtsoord liet hij in 1869 een middeleeuws ridderslot genaamd Neuschwanstein bouwen, waar hij kon heersen over een eigen, fantasierijke, wereld. De bijzondere stijl van het kasteel is geïnspireerd op middeleeuwse stijlen, met name de gotiek, en elementen van de opera’s van Wagner, gebouwd met (voor die tijd) moderne technieken.

Slot Neuschwanstein

Bezienswaardigheden Duitsland 3: Slot Heidelberg

Slot Heidelberg, in Heidelberg, is de eerste romantische van het lijstje bezienswaardigheden. Duitsland is een bijzonder plekje rijker met Slot Heidelberg. Het slot is rond 1300 gebouwd als verdedigingswerk en bestaat uit torens, kazematten, grachten en muren overwoekerd met klimop. In de loop der jaren is het slot uitgebouwd tot hoog boven de stad. Het oudste gedeelte is het Ruprecht-gebouw met een bijzondere renaissancehaard. Het Friedrich-gebouw is het best bewaard en heeft een grote galerij vol met familieportretten. Op zaterdag is het slot leuk voor het hele gezin, want dan vindt de opvoering ‘Het leven aan het hof’ plaats. De opvoering geeft een kijkje in het dagelijks leven van de bewoners van slot Heidelberg.

Slot Heidelberg

Bezienswaardigheden Duitsland 4: Rothenburg ob der Tauber

Het verhaal gaat dat de stad in 1631 werd veroverd door de katholieke generaal Tilly. De gemeenteraad bood Tilly een beker wijn van drie liter aan, in de hoop dat hij niet de stad in de as zou leggen, zoals hij van plan was. Generaal Tilly zei hierop dat als het iemand zou lukken de beker in één keer leeg te drinken, dat hij de stad met rust zou laten. De voormalige burgemeester stapte hierop naar voren en zou de beker helemaal leeg hebben gedronken. Of het verhaal waar is weet niemand, maar het klinkt wel bijzonder. Het grootste deel van de stad stamt uit de middeleeuwen en is goed bewaard gebleven. Het lijkt net alsof de tijd in Rothenburg ob der Tauber stil heeft gestaan.

Rothenburg ob der Tauber

Bezienswaardigheden Duitsland 5: De Romantische Strasse

De naam zegt eigenlijk wel genoeg. De Romantische Strasse is een route van 400 kilometer lang, langs de meest romantische plekjes van Duitsland. De route begint bij Würzburg en eindigt bij Füssen. Ook nummer 4 van het lijstje bezienswaardigheden Duitsland, Rothenburg ob der Tauber, ligt aan de Romantische Strasse. De Romantische Strasse is tussen mei tot in de herfst ook erg leuk vanwege de vele (historische) feesten, festivals en concerten die dan plaats vinden. Natuurlijk onder begeleiding van culinaire hoogstandjes. Een aantal van de hoogtepunten: Augsburg, Bad Mergentheim, Dinkelsbühl, Füssen, Harburg, Nördlingen, Pfaffenwinkel, Rothenburg, Schwangau en Würzburg.

Romantische Strasse

Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid in Duitsland?

Lees ook de top 5 bezienswaardigheden van andere landen:
Bezienswaardigheden Duitsland: top 5 >

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.