Skip to navigation Skip to main content

Bergtochten in je broekzak: Tochtenwiki-app

6527 - Bergtochten in je broekzak: Tochtenwiki-app

Enige tijd geleden introduceerde de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) een nieuwe ontwikkeling op het gebied van tochtenplanning. Na de lancering afgelopen november van de online tochtenplanner, de NKBV-Tochtenwiki voor op de pc, is het nu ook mogelijk om tochten te plannen via de gratis te downloaden voor NKBV-Tochtenwiki-app Iphone en Android.

Tochtenplanner

De Tochtenwiki is de online tochtenplanner van de NKBV met een ruim aanbod aan bestaande bergwandel-, mountainbike-, klettersteig- en toerskitochten voor zomer en winter. Deze worden dagelijks aangevuld met nieuwe tochten door outdoorsporters van over de hele wereld. Voornamelijk gebruikers uit de Alpenlanden zijn goed vertegenwoordigd. Verder het mogelijk eigen tochten te plannen door een start en eind-locatie op een interactieve kaart in te vullen.

Je kunt helemaal inzoomen op een sattelietkaart, zodat je alle details van je tocht alvast kunt bekijken. Kom ik een meertje, hut, dorp, bergkam of station tegen? Verder is het mogelijk de actuele condities van de route in te voeren en te bekijken. Is er bijvoorbeeld een brug over een gletsjerrivier kapot, dan kan een andere gebruiker dat invoeren, en kom jij niet voor verrassingen te staan.

Download Tochtenwiki-app nu

Dus ga je de bergen in om te bergwandelen, te mountainbiken, toerskiën, sneeuwschoenwandelen of een alpiene tocht te maken. Of heb je zin in een meerdaagse huttentocht? Het startpunt van iedere bergtocht zit vanaf nu ook in je broekzak.

Download de NKBV-Tochtenwiki-app voor Iphone >>
Download de NKBV-Tochtenwiki-app voor Android >>

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.