Skip to navigation Skip to main content

De 5 mooiste fietsroutes van Trentino

6516 - De 5 mooiste fietsroutes van Trentino

Of je nu van een relaxte fietstocht door het dal houdt of op zoek bent naar een pittige route op de mountainbike, in het Italiaanse Trentino kunnen fietsliefhebbers hun hart ophalen. In deze regio ligt een groot netwerk aan fietspaden en mountainbiketrails. In deze blog zet ik de 5 mooiste fietstochten voor je op een rijtje.

#1. Fiets een deel van de Marcialonga wielerronde

In het Val di Fassa/Val di Fiemme wordt jaarlijks de wielerronde Marcialonga gehouden. Een tocht van 80 of 135 km lang, waarbij ruim 3000 hoogtemeters worden overbrugd. Houd je van een mooie tocht op je racefiets, volg dan een deel van de route (50 km) door deze 2 indrukwekkende dalen van Trentino.

#2. Het fietspad van Valsugana

In Valsugana ligt een fietspad van maar liefst 80 km lang. Het verbindt het Caldonazzomeer met Bassano del Grappa, dat in Veneto ligt. Het is een goed onderhouden geasfalteerd fietspad van 3 meter breed dat door het prachtige berglandschap slingert. Een perfect fietspad voor alle niveaus, doordat het nergens echt steil wordt.

Lago di Caldonazza Valsugana in Trentino
De omgeving van Valsugana is prachtig! (Foto: © Marco Simonini Valsugana)

#3. Grand Tour Dolomiti Lagorai Bike

De ultieme uitdaging voor ervaren mountainbikers is de Grand Tour Dolomiti Lagorai Bike. Deze 6-daagse ronde leidt over paden op ruim 2000 meter hoogte. Je rijdt hier door het UNESCO-Werelderfgoed landschap. Je wordt getrakteerd op overweldigende uitzichten op de Dolomieten van Latemar, het Sella massief en Pale di San Martino. De totale ronde telt, afhankelijk van je route (met de klok mee, of er tegenin), 342 of 349 km en 7.857 of 8.897 hoogtemeters. In de zomer kun je op sommigen stukken de lift omhoog nemen, om zo hoogtemeters te overbruggen.

Ook interessant: Hele mooie meren in Trentino >

#4. Van Trento of Rovereto naar Riva del Garda

Vanuit de hoofdstad Trento kun je door de Adige vallei naar Rovereto fietsen. Je volgt hier een deel van het fietspad dat Bolzano met Verona verbindt. Een groot deel van het fietspad ligt direct naast de Adige rivier. Bij Rovereto sla je rechtsaf en daal je langzaam af naar Riva del Garda aan het Gardameer. Heerlijke uitzichten zijn gegarandeerd.

Riva del Garda aan het Gardameer
Riva del Garda is een kleurrijke plaats (Foto: © Pixabay, Tommy_Rau)

#5. Ponale van Riva del Garda naar het Ledrodal

Is nummer 4 te lang en pittig voor je, dan is de Ponale misschien iets voor jou. Vanuit Riva del Garda klim je over een onverhard pad geleidelijk omhoog. Onderweg heb je continue een waanzinnig uitzicht over het Gardameer. De route kan behoorlijk druk zijn in de zomer – ook met wandelaars – dus let goed op. Eenmaal in de kloof, kun je kiezen verder te klimmen naar het dorpje Pregasina, dat boven het meer ligt, of rechtsaf te slaan richting het Ledromeer.

Lees ook: Tips voor fietsen en mountainbiken rondom het Gardameer >

Fietspad Ponale aan het Gardameer
Geniet van prachtige uitzichten op het Gardameer (Foto: © Trentino Marketing - Ronny Kiaulehn)
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.