Skip to navigation Skip to main content

Wandelen met je smartphone in de bergen

6472 - Wandelen met je smartphone in de bergen

Smartphones, waar kun je ze eigenlijk niet voor gebruiken? Dankzij de GPS-functie zijn ze ook zeer geschikt om je route bij het wandelen af te lezen. Zoals we eerder schreven, er zijn genoeg apps, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee wilt houden als je met je smartphone de bergen in gaat. We geven hier een aantal handige tips. Deze helpen je onaangename verrassingen te voorkomen.

Je batterij

Bedenk allereerst dat je batterij vaak snel leeg gaat met het gebruik van een app met GPS. Als het van levensbelang is om de weg te blijven vinden is het daarom aan te raden een extra batterij of een extra telefoon mee te nemen. Een extra batterij is niet duur, maar het is wel handig om er ook een oplader bij te kopen zodat je ’s nachts al je batterijen kan opladen.

Milieuvriendelijk opladen

Ga je naar zonnige oorden, dan is het opladen van je apparaten met behulp van zonne-energie een milieuvriendelijke back-up. Bevestig deze oplader tijdens het wandelen aan je rugzak, zodat de interne batterij kan opladen. De beste optie is een ingebouwde oplaadbare batterij met beveiliging tegen over-beladen, ontladen en kortsluiting. Een USB-aansluiting zorgt voor een eenvoudige connectie met je mobiele apparaten. Wat ook handig is, is een ingebouwde zaklamp. Zo vind je eenvoudig de aansluiting van je apparaat in het donker.

Je internetbundel

Sommige apps kunnen behoorlijk wat internetdata opslurpen. Zorg dus dat je een ruime internetbundel voor in het buitenland hebt. Anders kan je vakantie je een vervelende financiële strop opleveren. Nog slimmer is het om voor een app te kiezen die ook zonder het internet werkt. Alleen je GPS gebruiken kost geen geld.

wandelen in de bergen met je smartphone
Het is leuk om achteraf de gelopen route nog eens te bekijken

Bescherm je telefoon

Ook in een fikse regenbui wil je je telefoon kunnen blijven gebruiken. Sommige modellen zijn spatwaterdicht. Deze zijn ideaal voor dit soort aangelegenheden. Is je telefoon niet waterdicht? Geen nood, er zijn ook speciale hoesjes op de markt waarmee je elke telefoon waterdicht kan maken. Kijk bijvoorbeeld eens op site van Aquapac.

Tenslotte is het ook wel fijn als je telefoon een beetje een fatsoenlijk scherm heeft. Dit maakt het een stuk makkelijker om de kaart te lezen. Gelukkig zijn er steeds meer telefoons met een lekker groot scherm te koop, denk maar aan de iPhone 6, de Samsung Galaxy S6 of de nieuwe HTC One M9 .

Samsung
Een groot scherm, zoals deze Samsung Galaxy, is fijn als je hem gebruikt om je route te bepalen

Hopelijk helpen deze tips om van je wandelvakantie een onvergetelijke ervaring te maken. Heel veel plezier!

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.