Skip to navigation Skip to main content

Zo ziet een familievakantie in de Wilder Kaiser er uit…

6466 - Zo ziet een familievakantie in de Wilder Kaiser er uit…

Wil je met de familie op vakantie in de bergen? De Wilder Kaiser is hiervoor een ideale regio. Alle voorzieningen en faciliteiten voor een zorgeloze familievakantie zijn hier aanwezig. Om je een voorbeeld te geven van hoe zo’n vakantie eruit kan zien, hebben wij een aantal activiteiten op een rijtje gezet. Zo weet je wat je van een vakantie met het gezin in de Wilder Kaiser kan verwachten!

Maandag: op avontuur in de natuur en vuur!

Op maandag trekken we de natuur van Scheffau in. We gaan onze eigen kruidendrank en natuurlijke make-up maken en ondertussen komen we meer te weten over de flora & fauna. Er valt van alles te beleven in de natuur! ’s Avonds staat er een fakkelwandeling op het programma door het bos. Als afsluiting wordt er een vuurshow georganiseerd bij het muziekpaviljoen.

Dinsdag: Lippizaner paarden en schatzoeken

Vandaag maken we bij manege Stanglwirt kennis met de Lippizaner paarden. We leren dit bijzondere ras kennen en nemen een kijkje in de stallen. ’s Middags gaan we schat zoeken rond de Hintersteiner See. Tijdens een 2 uur durende wandeling volgen we de sporen van de Watergeest. Zullen we er in slagen om de schat te vinden? Mochten we nog energie over hebben dan kunnen we ook nog gaan zeilen op de Jochstub‘nsee op de Brandstadl.

Schatzoeken en fakkelwandeling

Woensdag: op zoek naar goud

Misschien worden we vandaag wel rijk! We gaan op zoek naar goud in de Rehbachkloof. Onder begeleiding van Leo leren we de kneepjes van het goud zoeken in de beek. Rond een groot kampvuur worden belevenissen uitgewisseld en wordt er genoten van een heerlijke lunch.

Donderdag: wandelen is niet saai

Het veen- en heidegebied rond Going zijn overblijfselen van de laatste ijstijd. Dit landschap vormt inmiddels een leefgebied voor bijzondere zeldzame planten en –diersoorten. Samen met een gids leren we deze omgeving kennen en de natuur beter te begrijpen. Je zult merken dat wandelen een activiteit is voor de hele familie.

Vrijdag: paardrijden en sprookjesverhalen

Bij manege Hochfilzer gaan we vandaag daadwerkelijk op paarden rijden! Na een korte wandeling over het landgoed zadelen we paarden op en maak we een ronde door de omgeving. Wanneer de duisternis ’s avonds invalt staat er een lantaarnwandeling op het programma. De afsluiting van de week vindt plaats rond een groot vuur. Er worden spannende sprookjesverhalen verteld die te maken hebben met de Wilder Kaiser.

Veenwandeling en sprookjesverhalen
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.