Skip to navigation Skip to main content

Zevende editie Envirotrek Clean Up Series

6452 - Zevende editie Envirotrek Clean Up Series

Ook dit jaar organiseert non-profit organisatie Respect the Mountains, in samenwerking met KEEN Footwear, de Evirotrek Clean Up Series in zes verschillende landen. Net zoals Indebergen, is Respect the Mountains dol op activiteiten in de bergen. Ook toekomstige generaties verdienen dit genot, vandaar dat Respect the Mountains zich focust op het behoud van de natuur in met name de Alpen.

Troep, afval en rotzooi

Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen de Alpen. Fietsen, wandelen, klimmen, zwemmen, barbecueën en vele andere activiteiten voeren zij hier uit. Natuurlijk ontzettend leuk, want wie heeft hier nou geen zin in? Helaas kennen we allemaal ook de andere kant van het verhaal. Flesjes, zakjes, tassen en sigarettenpeuken. Veel mensen laten hun afval liggen in de natuur, wat het zeker niet ten goede komt!

Envirotrek Clean Up Series

Respect the Mountains zorgt er op een actieve, sportieve en gezellige manier voor dat we met z’n allen de natuur een stukje schoner kunnen maken. De Envirotrek Clean Up evenementen vinden plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk en richten zich op drie aandachtspunten:
1. Het opruimen van (zwerf)afval in natuurgebieden;
2. Het creëren van Berg Bewustzijn;
3. Het bouwen van een gemeenschap door samen te werken.

Meedoen aan een van de evenementen

Wil jij ook meedoen aan een van de Envirotrek Clean Up evenementen? Iedereen is welkom tijdens deze nuttige én gezellige dag. Voor volwassenen is de entree 10 euro en voor kinderen tot 12 jaar 5 euro. De dag begint rond 10 uur waarbij je een t-shirt, handschoenen, prikker en vuilniszakken krijgt. Tijdens de wandeling verzamel je zoveel mogelijk afval. Overigens wordt er ook een prijs uitgedeeld voor het origineelste afval, zoals een paar KEEN wandelschoenen! Rond half 1 is de Clean Up wandeling afgelopen en wordt er gezamenlijk geluncht door middel van een barbecue. De middag staat in het teken van avontuur en sportieve activiteiten als klimmen, mountainbiken, kajakken en kickbiken. 

24 Mei - Noord Wales, Verenigd Koninkrijk
20 Juni - Landgraaf, Nederland
21 Juni - Eifel, Duitsland
28 Juni - Schoorl, Nederland
12 Juli - Freiburg, Duitsland
14 Juli - Mayrhofen-Hippach, Oostenrijk
22 Juli - Samoëns, Frankrijk
20 Augustus-Cesky Raj, Tjechië

Envirotrek Clean Up Series 2014 from Respect the Mountains on Vimeo.

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.