Skip to navigation Skip to main content

Drie lenteactiviteiten in Zuid-Tirol

6421 - Drie lenteactiviteiten in Zuid-Tirol

De lente is in aantocht in Zuid-Tirol, ofwel Südtirol. De temperaturen gaan langzaam omhoog en de eerste bloesem is verschenen. Tijd om de wandelschoenen uit de kast te halen. Natuurliefhebbers kunnen dit voorjaar weer eindeloos genieten van de verschillende wandel- en fietsroutes in dit stukje Italië. Deze drie topactiviteiten zorgen ongetwijfeld voor lentekriebels.

1. Op de pedalen in Val Venosta/Vinschgau

Als Zuid-Tirol in bloei staat is de fiets het ideale vervoersmiddel om de omgeving te ontdekken. Je vindt hier de mooiste fietsroutes voor een zonnige dag in de bergen. Fiets bijvoorbeeld de 30 kilometer lange route ‘Val d’Adige’. Huur een fiets bij het treinstation in Merano/Meran en geniet van bloeiende appelboomgaarden onderweg naar Bolzano/Bozen. Een andere voorjaarsroute is de route van Malles/Mals naar Merano/Meran. Op deze route worden diverse fietstochten aangeboden, waaronder verschillende familiefietstochten. Maar voor de echte adrenalinezoekers is er ook een pittig, individueel mountainbike parcours. Deze route is in totaal 53 kilometer lang. Vind je dit te ver? Geen probleem! Beide fietsroutes lopen langs een treinspoor en met de speciale Bikemobil Card kun je bij ieder station een fiets huren die je na de fietstocht kunt inleveren bij een ander station.

2. Wandelen in Valle della Primavera/Frühlingstal

In Valle della Primavera, wat ‘Vallei van de Lente’ betekent, vind je verschillende wandelroutes geschikt voor het hele gezin. Het startpunt van één van de wandelroutes is op een panoramisch uitzichtpunt over de twee grootste meren in Monticolo/Motiggler See. Vervolgens wandel je gedurende anderhalf uur door een uitgestrekt landschap vol met krokussen. Deze wandeling is 4,7 kilometer lang en biedt voorjaarsplezier voor het hele gezin. Je komt ongetwijfeld lokale bewoners tegen, want ook bij hen is deze wandeling populair.

3. Voor de wijnliefhebbers

Omdat Zuid-Tirol bekend staat om de uitstekende wijnen die met regelmaat bekroond worden, kan een wijnroute natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Wijnliefhebbers kunnen deze lente hun hart ophalen tijdens een ontdekkingstocht van maar liefst 40 kilometer lang door de eeuwenoude wijncultuur van Zuid-Tirol. Deze speciale wijnroute start in Nalles/Nals en leidt je langs 16 pittoreske dorpjes, toonaangevende wijnhuizen en uitgestrekte wijnvelden. Tijdens deze tocht proef je de nieuwste wijnen. Het variërende landschap met blauwe meren en hoge bergtoppen biedt een uniek decor voor een fiets- of wandeltocht.

Klik hier voor meer informatie over Zuid-Tirol >>

Voorjaar in Zuid-Tirol
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.