Skip to navigation Skip to main content

Accrobranche by night in Champéry

6312 - Accrobranche by night in Champéry

Wat doe je na een lange, enerverende wintersportdag? Je praat na met een drankje bij de openhaard, je geniet met volle teugen van de après-ski of je komt volledig tot ontspanning in de wellness. Tijdens mijn wintersport in Champéry was het niks van dit alles! Met de intredende duisternis moest er nog geklommen worden! Met het fenomeen accrobranche, Frans voor klimpark, was ik al langer bekend maar normaal deed ik dit soort activiteiten alleen in de zomervakantie! Voorzien van karabijnen, katrol en mijnwerkerslamp waagden we ons aan het parcours hoog boven Champéry.

Waar is het klimpark van Champéry?

Voor we aan ons klimavontuur kunnen beginnen moeten we het park überhaupt zien te vinden! We banjeren door de diepe sneeuw maar nog altijd geen enkel teken van leven of een spoor van een klimtuin. Pas na een flinke wandeling zien we door de bomen een lichtje dichterbij komen. Vanuit een schuurtje worden we hartelijk begroet en krijgen we uitleg over de activiteit die we zo dadelijk gaan ondernemen. Toch wel een vreemde gewaarwording dat de avond is gevallen en de hindernissen onder de sneeuw liggen! We doen snel het harnas aan en de mijnwerkerslamp op en beginnen daarna aan onze klimtour.

Parcours voor beginners

Om even aan de karabijnen en de obstakels te wennen beginnen we met een parcours dat niet al te lastig is. Ik voel duidelijk dat de spieren al wat gedaan hebben vandaag, maar al te veel moeite kosten deze hindernissen niet. Het is een kwestie van jezelf goed zekeren en uitkijken waar je je voeten neerzet. Soms zijn de houten planken behoorlijk glad door de grote hoeveelheid sneeuw! Nu we de bergbeklimmers in onszelf tot leven hebben geroepen, is het tijd voor wat meer uitdaging.

Waar is het klimpark van Champéry?
Waar is het klimpark van Champéry eigenlijk?

Tyrolienne van 180 meter

We kiezen voor het tokkelparcours waarin flink geklommen moet worden en een zipline van 180 meter zit. Duidelijk andere koek dan we zojuist voor de kiezen kregen. De adrenalinespiegel stijgt obstakel na obstakel en de spieren beginnen de inspanningen van vandaag goed te voelen. Na een beklimming vormt het tokkelen een welkome ontspanning. De afstanden die je overbrugt zijn best lang en het uitzicht op Champéry in het maanlicht is prachtig.

Weer eens wat anders dan après-ski

Wanneer we allemaal weer met beide benen op de grond staan zijn we blij dat we ons aan ‘accrobranche’ hebben gewaagd. De roep van de après-ski was aanlokkelijk, maar die hebben we gelukkig weten te weerstaan. Het is een superleuke ervaring om in het donker op pad te gaan in een klimbos. De mijnwerkerslamp geeft een extra dimensie en als fijne bijkomstigheid zie je niet op wat voor enorme hoogtes je je bevindt. De spieren schreeuwen nu echt om rust en die ‘vin chaud’ is na deze dag dik en dik verdiend!

Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door:
Swiss Travel System
Champéry/Portes du Soleil
Valais/Wallis Promotion
Zwitserland Toerisme

Klimpark Champéry
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.