Skip to navigation Skip to main content

Nieuw in de Tiroolse bergzomer 2015 deel II

6291 - Nieuw in de Tiroolse bergzomer 2015 deel II

Voor golfers wordt er deze zomer in het Defereggental in Osttirol een nieuwe golfbaan met 9 holes geopend. Families zijn razend enthousiast over het spaarbekken dat in de zomer van 2015 werd omgetoverd tot zwemparadijs. In het belevenispark aan de Hochzeiger kunnen uw kinderen uitvinden waarom de alpenden zo belangrijk is voor de mens. Vanaf juni 2015 mogen bezoekers een nieuwe kijkboerderij in het Zillertal verwachten. En het grootste bergkruis ter wereld, dat sinds kort in het Tiroolse Pillerseetal werd opgericht, wordt een ontmoetingspunt voor bedevaartgangers en seminardeelnemers.

Defereggental Golf Park: tee-off op de golfbaan van 9 holes

In een van de mooiste dalen van het Tiroolse hooggebergte kunnen golfers vanaf juni 2015 aantreden op de 9-holes par-3 golfbaan. Het Defereggental Hotel & Resort vormt daarbij het middelpunt van het gebeuren. Op een oefenterrein met openlucht- en overdekte tee-offbanen, een grote oefenbaan en een 'chipping area' rond het Hotel & Resort vormen optimale trainingsomstandigheden voor golfers van elk niveau. Zij kunnen profiteren van de talrijke oefengreens op de Driving Range.

Alpendennepark am Hochzeiger: Hout in het middelpunt

Geen enkele andere boom belichaamt Tirol zo sterk als de alpenden. Dennenhout werkt antibacterieel, verjaagt motten en een met dennenspaanders gevuld kussen bevordert een rustige slaap. Vanaf zomer 2015 speelt de alpenden of 'Zirbe' in het gelijknamige 'ZirbenPark am Hochzeiger im Pitztal de hoofdrol. De nieuwe wandelweg van het ZirbenPark start bij het middenstation van de Hochzeiger Gondelbahn, loopt in de richting van Zollberg en brengt u terug langs een andere route. Bij de Tanzalm aan het middelstation wordt de cirkel weer gesloten. Kinderen ontdekken daar spelenderwijs de betekenis van de alpenden.

Alpendennepark am Hochzeiger: Hout in het middelpunt

Kijkboerderij in het Zillertal: Regionale levensmiddelen

De eerste 'SchauSennerei' (kijk-alpenboerderij) van Oostenrijk die in het jaar 2000 in Mayrhofen werd gestart, wordt in juni 2015 de eerste 'kijkboerderij'. De familie Kröll richt zich op duurzaam geproduceerde, regionale levensmiddelen, zoals hooimelk, kaas, eieren of honing. In de nieuwe kijkboerderij worden geiten, schapen, koeien, kippen en bijen gehouden met eerbied voor de dieren. Hier wordt aan de bezoeker getoond hoe kaas en yoghurt wordt gewonnen uit melk.

Jakobskreuz im het Pillerseedal: plaats voor ontmoeting

De bekende Jakobsweg leidt talrijke pelgrims door het Tiroolse Pillerseedal. Daar staat het grootste bergkruis ter wereld op de Buchensteinwand als teken van vrede. Het kruis is enerzijds een christelijk symbool en verschaft anderzijds ruimte voor bezinning en doet dienst als denkplaats, 'krachtplaats' en als excursiedoel. Bedrijven en particulieren kunnen vier seminarruimten binnen en vijf uitzichtplatforms boeken voor workshops, seminars, voordrachten, tentoonstellingen of lezingen. In het café/restaurant naast het Jakobskruis kunnen wandelaars en trekkers op krachten komen terwijl ze genieten van het zicht over de bergwereld van Tirol.

Klik hier voor meer informatie over een vakantie in Tirol >>

Jakobskreuz im het Pillerseedal: plaats voor ontmoeting
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.