Skip to navigation Skip to main content

Een actieve zomer in Zuid-Tirol

6151 - Een actieve zomer in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is de start voor je actieve zomervakantie. Van juli tot augustus verandert het Zuid-Tiroolse landschap in een openlucht sport arena voor fietsers en lopers. Zuid-Tirol is Italië's meest noordelijke provincie. De regio combineert het rustgevende van de Alpen met het frivole van Italië. Zuid-Tirol is levenskunst gebouwd op de contrasten van Mediterrane landschappen en Alpenpieken, tussen traditie en hedendaagse trends.

Dolomieten Marathon — 5/07/2015

Wielrenners zetten 5 juli vast in hun agenda. Want dan vindt de Maratona dIes Dolomites plaats. Een unieke race langs het berglandschap van de Dolomieten. 8.500 amateur wielrenners uit meer dan 35 landen strijden tegen elkaar om de Dolomieten te veroveren. De fietsers starten in La Villa/Stern in Alta Badia en eindigen in Corvara. Om kwart voor zeven worden de benen ingesmeerd en het laatste krachtvoer naar binnen gespeeld. Er zijn drie races waar je je voor kan inschrijven, afhankelijk van je conditie. Voor de ware wielrenner heb je de lange rit van 138 kilometer, met een totaal hoogteverschil van 4.190 meter. De medium route bedraagt 106 kilometer met hoogteverschillen van 3.090 meter. De Sella Ronda is 55 kilometer met hoogteverschillen van 1.780 meter.

Alpe di Siusi halve marathon — 5/07/2015

In de maand juli staat Alpe di Siusi in het teken van het lopen. Op 5 juli wordt Compaccio het strijdtoneel van de marathon Alpe di Siusi Half Marathon Running. De 2de editie van de marathon belooft een spannend event te worden door het adembenemende Zuid-Tiroolse landschap. Een ware uitdaging met hoogteverschillen van 601 meter. Wie weet loop je wel werelds beste marathon lopers tegen het lijf. Want de marathon sterren uit Kenya zullen samen met de 500 deelnemers van de marathon lopen. Liever geen druk van een wedstrijd? Neem dan deel aan de 8 kilometer vrije loop voor zowel kinderen als volwassenen.

Alpe di Siusi halve marathon

Explore the legend — 11/07/2015

De mountainbike marathon in Alta Pusteria/Hochpustertal is een legende tussen de mountainbike races in de Alpen. In 1995 werd het eerste startschot gegeven voor deze gevreesde race door de Dolomieten. Een must voor elke mountainbiker op zoek naar een nieuwe uitdaging. Als klassieker onder de mountainbike marathons in Italië worden er 4.500 atleten van over 40 landen aan de start verwacht. De start en finish van de race zijn in Villa Bassa/Niederdorf. Voor de getrainde mountainbikers is er de lange race van 119 kilometer met 3.822 meter aan hoogteverschillen. De gematigde mountainbikers kunnen deelnemen aan de korte race van 60 kilometer met 1.688 meter aan hoogteverschillen. Voor de jongste is er op zondag de Junior Trophy race.

Stelvio Bike day — 29/08/2015

Op zaterdag 29 augustus behoort de weg toe aan de wielrenners. De Stelvio Bike is geen race, maar een fietstocht doorheen het Stelvio natuurpark. Starten en eindigen doe je in Spondigna/Spondinig. De 48 haarspeldbochten en hoogteverschillen van 1.869 meter onder een stralende zon zullen je doen zweten. Maar bereik je de top op 2.188 meter, dan trakteren we je op een feest. In het Hotel Franzenshöhe laten we je proeven van lokale specialiteiten en muziek.

Klik hier voor meer informatie over Zuid-Tirol >>

Actieve vakantie in Zuid-Tirol
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.