Skip to navigation Skip to main content

Karinthië: herfstparadijs!

5902 - Karinthië: herfstparadijs!

Ook wanneer het kwik in Karinthië wat gezakt is, kan hier nog prima gezwommen, gedoken, gezeild, gesurft en gekanood worden. Elk meer heeft een eigen charme, een eigen karakter: en dat geldt onder andere voor de onvervalste Weissensee, de sportieve Klopeiner See, de romantische Millstätter See, de gemoedelijke Faaker See en de gecultiveerde Ossiacher See. Dat is wat ze in Karinthië bedoelen met 'zin in meer'.

Fietsen in Karinthië

De Karinthische nazomer biedt ideale omstandigheden voor recreatieve fietsers. Mogelijkheden daartoe – alleen, met vrienden of met het hele gezin – zijn hier in overvloed: fietsroutes zoals de gecertificeerde Drauradweg, de Via Carinzia in de Sonnenwinkel Kärntens of de Alpe-Adria-Radweg, die via Karinthië tot aan de Adriatische Zee loopt, garanderen intense belevenissen midden in een uniek bergen- en merenlandschap. Ook de vele op fietsers gerichte ondernemers geven onder het motto 'Voor levensgenieters' hun gasten een uniek vakantiegevoel en bieden een sfeer van welbehagen met een hoge kwaliteit qua service en dienstverlening.

Wandelaars worden verwend

Wandelaars worden in Karinthië verwend met prachtige bewegwijzerde wandelroutes op alle denkbare hoogtes. Afhankelijk van de beschikbare tijd en conditie kan naar hartenlust gewandeld worden. Het boegbeeld van wandelregio Karinthië is de Alpe-Adria-Trail, die in 43 etappes en over een afstand van zo'n 750 kilometer van de Großglockner in Karinthië via Slovenië tot aan de Adriatische Zee in de buurt van Triëst loopt. Maar in Karinthië draait het niet alleen om het pure wandelen. Hier gaat het om meer: met de 'magische momenten', uitstekend georganiseerde dagtochten met deskundige guides, kunnen de prachtige landschappen, de dieren- en plantenwereld, de cultuur en de gastronomie op een bijzondere manier ervaren worden.

Wellness: ontspannen en opladen

De thermen in Bad Kleinkirchheim, de 'Kärnten Therme' in Warmbad-Villach en de twee badhuizen aan de Millstätter See en de Wörthersee zijn ideaal om weer even helemaal op te laden. Maar ook de verwarmde meer-zwembaden in Schloss Seefels aan de Wörthersee, in Hotel Hochschober op de Turrach en in Hotel Koller’s aan de Millstätter See zorgen voor ontspannende uurtjes. Bovendien bieden veel hotels traditionele en regionale wellness-toepassingen aan, zoals saunatoepassingen en massages met speikolie of arvedenolie.

Tradities, cultuur en gastronomie

In de Karinthische Alpen-Adria-keuken vormt de combinatie van verse, regionale ingrediënten, oude bereidingswijzen en nieuwe interpretaties een smakelijk en verrassend resultaat. Ook de wijnen, most en schnaps worden in Karinthië vaak lokaal gemaakt. Wat men echt niet mag missen zijn de Karinthische kaasnoedels, het Reindling-gebak, de Karinthische meerforel, het Gailtaler spek en een glaasje 'Zirbenschnaps'.

Ga naar de bestemmingen in Karinthië >>

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.