Skip to navigation Skip to main content

Actieve uitstapjes in Noordrijn-Westfalen

5843 - Actieve uitstapjes in Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen is een veelzijdige streek in het westen van Duitsland. Vanuit Nederland ben je hier in slechts enkele uurtjes. Toch krijg je door het afwisselende landschap het echte vakantiegevoel. Wanneer je hier op vakantie gaat, moet je wel rekening houden met afwisselende weersomstandigheden. Gelukkig valt er in Noordrijn-Westfalen ook genoeg te doen op regenachtige dagen.

Mijnduiken, Bestwig

Sinds 2013 kun je in een oude mijn in Bestwig duiken. Waar vroeger leisteen werd gedolven, kan nu gedoken worden in een stelsel van tunnels met een lengte van 20 kilometer. Bijzonder is dat veel er nog precies hetzelfde uitziet als voor de sluiting. Op de rails staan nog treintjes, in de kantine hangen de jassen van werklui nog aan de kapstok.

Duiken in een gastoren, Duisburg

Duiken kan je ook in de voormalige gastoren van het landschapspark Duisburg-Noord. Het is het grootste indoorduikcentrum van Europa. 45 meter doorsnede, 13 meter diep en maar liefst 21 miljoen liter water!

Klimmen in de klimkerk, Mönchengladbach

In Mönchenglad­bach is een kerk omgebouwd tot een waar klimparadijs. Uniek in Duitsland, en misschien wel in de hele wereld! Zowel ervaren klimmers als beginners kunnen hier uit de voeten.

Klimkerk / Windtunnel

Vliegen in een windtunnel, Bottrop

In Bottrop, waar de modernste windtunnel van de wereld te vinden is, kan iedereen kennis maken met skydiven. Met een hoogte van 17 meter is deze windtunnel de hoogste van Europa.

Kart- en eventcenter, Kerpen

Zin om het in een kart op te nemen tegen je familieleden? In Kerpen is een 600 meter lange indoorbaan die voor de nodige adrenaline zal zorgen!

Indoorstrand, Witten

Ook als het regent kun je naar het strand! In Witten is een indoorstrand met verwarmd zand waar je kunt beachvolleyballen, strandvoetballen en handballen. Of gewoon met een cocktail relaxen op het strand!

Meer informatie over een vakantie in Noordrijn-Westfalen >>

Indoorstrand, Witten
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.