Skip to navigation Skip to main content

Het Jakobskruis op de Buchensteinwand

5815 - Het Jakobskruis op de Buchensteinwand

Op de top van de Buchensteinwand in het Pillerseetal is onlangs het bijna 30 meter hoge Jakobskruis geopend. Het bouwwerk zal alleen al door de kruisvorm met vier armen veel opzien baren. De excursiebestemming met een geweldig uitzicht is een locatie voor seminars en workshops en een nieuwe bestemming voor pelgrims op de Tiroler St. Jacobsroute.

Een plaats van vrede

Op 1.456 meter boven de zeespiegel in het pittoreske Pillerseetal is de afgelopen maanden op duizelingwekkende hoogte gebouwd. Eind juli ontstond hier het Jakobskruis, een nieuwe attractie binnen de regio die echter nog veel meer in zicht draagt: Door het dal loopt het bekende 'Jacobspad' dat elk jaar talloze pelgrims door de regio leidt. Nu zullen zij ook naar de top van de Buchensteinwand komen om het nieuwe symbool van Tirol te bezichtigen, het 29,6 meter hoge Jakobskruis. Het Jakobskruis is een plaats van vrede waar bezoekers in en rond het kruis bijeen komen voor positieve en opbeurende thema’s en evenementen.

De filosofie van het Jakobskruis

De filosofie van het Jakobskruis baseert op vier basispijlers: Het is enerzijds een excursiebestemming met een adembenemend uitzicht over de bergwereld en anderzijds een speciale plek om kracht op te doen. Deze plek moet dienst doen als “bedevaartsoord” voor religieuze en beschouwelijke evenementen, een “denkplaats” als hier innovatieve seminars, gesprekken over de toekomst en workshops plaatsvinden en het is een unieke evenementenlocatie waar bezoekers exposities en voordrachten in en rond het kruis kunnen bijwonen.

Cijfers en feiten:

 

  • › Locatie op 1.456 m op de top van de Buchensteinwand
  • › Jakobskruis - hoogte: 29,60 m
  • › 4 uitkijkplatformen boven de ruimten op een hoogte van ca. 22 m
  • › 1 panorama-uitkijkplatform op het hoogste niveau van het kruis op een hoogte van ca. 28 m
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.