Skip to navigation Skip to main content

Bijzondere logeeradressen in Trentino

5800 - Bijzondere logeeradressen in Trentino

Ben jij op zoek naar een speciale of bijzondere logeerplek tijdens je vakantie. De Italiaanse provincie Trentino biedt accommodaties voor elk type vakantie en vakantieganger. Denk hierbij aan speciale hotels voor wandelaars, motorrijders of families. Maar je kunt ook overnachten bij een Italiaanse boer. Indebergen.nl zet een aantal voorbeelden voor je op een rijtje.

Agriturismo: logeren bij de boer

Wil jij tijdens je vakantie genieten van de rust en de natuur, maar ook wat meekrijgen van het leven op het Italiaanse platteland? Overweeg dan om een vakantie te boeken bij een agritur. Dit zijn kleinschalige vakantieboerderijen die actief opereren in de veeteelt of landbouw. Kinderen mogen vaak helpen bij de verzorging van de dieren en je kunt de specialiteiten van de boerderij proeven. Er zijn eenvoudige, maar ook luxere agriturs in Trentino. Sommige liggen wat afgelegen, terwijl andere ook vlakbij de bekende toeristische trekpleisters als het Gardameer en Lago di Caldonazzo liggen.

Logeren bij de boer in Trentino

Dolomiti Walking Hotel

De Dolomiti Walking Hotels zijn ideale bestemmingen voor wandelliefhebbers. Deze 17 hotels zijn alle gelegen in prachtige dalen en delen de passie voor wandelen. Naast dat je er natuurlijk heerlijk kunt slapen, krijg je er de beste tips voor mooie en bijzondere wandelroutes die direct in de omgeving liggen. Ook kun je deelnemen aan de begeleide wandeltochten die door de hotels georganiseerd worden. Zo ga je op pad met een local die de omgeving op z’n duimpje kent en je bijzondere wetenswaardigheden en verhalen kan vertellen. Bij terugkomst kun je rekenen op heerlijke lokale specialiteiten.

Wandelen in Trentino

Vakantie op de motor

Ook voor motorliefhebbers is Trentino een prachtige bestemming. Er zijn mooie routes over indrukwekkende bergpassen en langs kraakheldere meren. Na het overbruggen van tientallen haarspeldbochten is het natuurlijk erg fijn als je motor ook overdekt kan overnachten. Bij de accommodaties die zijn aangesloten bij 'vakantie op de motor' is dat geen enkel probleem. Ook helpen zij je graag bij het boeken van je volgende hotel en het uitstippelen van de beste route er naar toe.

Logeren in een berghut

In de bergen van Trentino ligt een groot aantal berghutten. Je kunt hier stoppen tijdens een wandel- of mountainbiketocht voor een stevige lunch, maar bij veel hutten kun je ook overnachten. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een meerdaagse huttentocht door de Brenta Dolomieten te maken en iedere nacht in een andere hut te overnachten. Zo beleef je de bergen letterlijk van heel dichtbij.

Logeren in een berghut

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.