Skip to navigation Skip to main content

Familievakantie in Vorarlberg

5757 - Familievakantie in Vorarlberg

Deze zomer richten de vakantieregio’s in Vorarlberg zich op intensieve belevenissen met het gezin. Tijd met elkaar doorbrengen en samen nieuwe dingen ontdekken: voor gezinnen bedenken de plaatsen, regio’s, hotels en restaurants veel afwisselende aanbiedingen. De activiteiten spelen zich af in de natuur, op boerderijen, op avontuurlijke paden, in speeltuinen, klimtuinen en ook in musea.

Wandelen van hut naar hut in het Bregenzerwald

Twee wandelpackages van Bregenzerwald Tourismus zijn speciaal afgestemd op families. Drie dagen lang zijn gezinnen samen op stap. De wandeltijden liggen steeds tussen twee en vier uur. Zo blijft er voldoende tijd over om in de natuur te spelen en uitgebreid te pauzeren. Bijzonder daarbij is dat het doel van de eerste twee etappes gezellige hutten zijn, waar ze op een slaapzaal overnachten en zo de wisseling van dag en nacht in de bergen van dichtbij meemaken. Deze wandelingen worden aanbevolen voor kinderen tussen vier en tien jaar.

Kamperen in de bergen in de Silvretta Montafon

“Deze accommodatie heeft geen vier sterren en ook geen vijf. Ze heeft er honderden.” Zo beschrijft de Silvretta Montafon treffend haar aanbod voor kamperen in de bergen. Elke dinsdag om 16 uur komen bergliefhebbers bij elkaar bij het bergstation van de Versettla Bahn in Gaschurn. Een gids leidt de groep op een twee uur durende wandeling naar de kampeerplek. Die ligt in een vlakke kom uit de wind en biedt wijde uitzichten op de omliggende toppen. Wie wil kan nu bijvoorbeeld een tocht naar een klettersteig maken. Aansluitend is het tijd om samen te eten bij het kampvuur; er is barbecuevlees, worst en aardappelsalade. De volgende morgen is het maar een klein stukje lopen naar het stevige ontbijt in bergrestaurant Nova Stoba.

Kamperen Silvretta Montafon

Brandnertal: bijzonder natuurbelevenissen voor gezinnen

Onder het motto „tijd nemen voor elkaar“ bieden Brandnertal Tourismus en outdoor-trainer Christian Beck dag- en weekendprogramma’s in de bergen aan. De programma’s zijn gericht op tweepersoonsteams bestaande uit een ouder en een kind. Onder deskundige leiding oefenen zij zich in boogschieten, maken ze vuur met gereedschappen uit de natuur en grillen ze zoals de herders dat vroeger deden. Het weekendprogramma is inclusief een overnachting met halfpension in de Palüdhut. Soms nemen de deelnemers zelfs een zelf geknutseld meubelstuk uit drijfhout of ruw hout, bijvoorbeeld een krukje, als souvenir mee naar huis.

TIP: Regionale Inclusive-Cards

In alle zes Vorarlberger vakantieregio’s is er een Inclusive-Card. Afhankelijk van de regio zijn de kaarten geldig voor het openbaar vervoer, de bergbanen, musea, vrijetijdsvoorzieningen en voor de deelname aan programma’s. Op de Arlberg, in het Bregenzerwald en in het Kleinwalsertal zijn de cards bij de overnachtingprijs inbegrepen. In het Montafon, in de regio Bodensee-Vorarlberg, en in het Brandnertal-Alpenstad Bludenz-Klostertal-Großes Walsertal zijn de cards voor een voordeelprijs te koop.

Klik hier voor meer informatie over Vorarlberg >>

TIP: Regionale Inclusive-Cards
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.