Skip to navigation Skip to main content

Actief in Trentino

5755 - Actief in Trentino

De Pinksterdagen heb ik doorgebracht in mijn favoriete regio: Trentino. Minimaal 1x per jaar ga ik er een paar dagen heen om vrienden te bezoeken en natuurlijk te genieten van de mooie omgeving en het lekkere eten. Nu ik er niet meer woon, maar echt op vakantie ben, waardeer ik het landschap en de activiteiten nog veel meer.

Fietsen

Je zou het misschien niet verwachten, maar in Trentino liggen veel fietspaden, 400 km in totaal. In verschillende dalen vind je prachtige fietsroutes zonder dat je veel hoogteverschil moet overbruggen. Ik logeerde in Riva del Garda en vanaf het Gardameer loopt een mooi fietspad door het dal naar Arco en Dro. Je fiets hier langs de rivier de Sarca en diverse wijnranken. Arco is een gezellig plaatsje met een sfeervol centrum met terrasjes en leuke winkeltjes. Ook is er de beroemde fietsroute ‘het fietspad van Valsugana’ van maar liefst 80 kilometer over relatief vlak terrein. In januari 2014 werd de fietsroute van Valsugana door de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2014. De route brengt je van de allermooiste plekjes aan het Caldonazzo meer tot aan het Bassano del Grappa in Veneto.

Fietsen in Trentino
Trentino beschikt over prachtige fietspaden

Mountainbikeregio

Ook voor de sportieve fietsers die wel van wat hoogteverschil houden is er genoeg te doen in Trentino. Wielrenners kunnen mooie tochten uitstippelen over tientallen haarspeldbochten. Persoonlijk zit ik liever op de mountainbike. De regio tussen het Gardameer, Trento en de Dolomieten is enorm populair onder mountainbikers. Je vindt hier routes van elk niveau.

Mijn favorieten

De ‘Strada Ponale’ is nog steeds één van mijn favoriete mountainbikeroutes. Dit onverharde pad loopt langs het Gardameer vanaf Riva del Garda langzaam omhoog. Je kunt naar het dorpje Pregasina fietsen hoog boven het meer, of de afslag nemen richting het Ledromeer. Ook de route Marocche bij Arco is een aanrader, evenals de Monte Velo. De meeste routes zijn terug te vinden met een GPS. Ook kun je tochten maken met gids. Wil je niet zelf omhoog fietsen, maar alleen downhill gaan? Dan zijn er bikshuttles die je snel en comfortabel boven afzetten.

Mountainbiken Trentino
Lekker biken 's ochtends en 's middags relaxen

Wandelen

En waar bergen zijn kun je natuurlijk ook mooi wandelen. In Trentino kun je dit vaak ook combineren met een heerlijke lunch in één van de vele hutten. Er ligt een enorm netwerk aan routes in de regio. De mooiste routes vind je bijvoorbeeld in de Brenta Dolomieten en Val di Fassa. Een paar jaar geleden heb ik al eens een weblog geschreven over de mooiste wandelingen in Trentino.

Klik hier voor meer informatie over Trentino en de beste aanbiedingen >>

Wandelen in Trentino
Wandelen in de Brenta Dolomieten bij Madonna di Campiglio
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.