Skip to navigation Skip to main content

Ontdek het Comomeer op Indebergen!

5752 - Ontdek het Comomeer op Indebergen!

Vakantie Comomeer, je vindt er vanaf nu alles over op Indebergen. Wij hebben de belangrijkste plaatsen aan dit beroemde meer uitgewerkt zodat je je thuis al helemaal in kunt leven. Het Comomeer is het diepste meer van Italië en heeft een maximale lengte van 46 kilometer. Watersport, wandelen, mountainbiken, het is hier allemaal uitstekend mogelijk.

Vakantie Comomeer: bestemmingen

Het Comomeer is behoorlijk uitgestrekt en bestaat uit diverse vertakkingen. Van tevoren moet je dus goed bepalen waar je je vakantie wilt doorbrengen. Wil je toch de overzijde van het meer bezoeken dan kun je beter de auto laten staan en de boot pakken. Como is de naamgever van het meer en heeft een prachtige oude binnenstad. Lecco ligt op het zuidelijkste puntje van de oostelijke arm en is zowel modern als authentiek. Bellagio is een chique badplaats met statige villa’s waar ook veelvuldig celebreties worden gespot. Gravedona en Varenna zijn beide oude vissersdorpjes met een prachtige boulevard en gezellige pleinen.

Campings aan het Comomeer

Op zoek naar een camping aan het Comomeer? De meeste campings aan het Comomeer liggen aan de noordzijde. Camping La Riva biedt een prachtig uitzicht op de bergen en is heerlijk rustig. Camping Solarium is ideaal voor families en bevindt zich direct aan het meer. Camping Magic Lake beschikt over ongeveer 50 plaatsen en heeft een eigen strand. Camping Le Vele is een iets modernere camping en heeft uitgebreidere faciliteiten. Zo is hier een buitenzwembad, fitnessruimte en jacuzzi aanwezig. Wanneer je de drukte van het Gardameer wilt vermijden, denk dan eens aan een camping aan het Comomeer.

Foto: © Flickr by Katja Wagner / httppt.wikipedia.orgwikiComo

Actieve vakantie Comomeer

Het Comomeer is een ideale bestemming voor een actieve vakantie. De mogelijkheden op het gebied van watersport zijn eindeloos en ook op de oever valt genoeg te beleven. Ervaren surfers en zeilers kiezen direct het ruime sop, met minder ervaring kun je terecht bij een van de vele surf- en zeilscholen. Ook waterskiën en jetskiën is toegestaan op het Comomeer. De oevers rond het Comomeer lenen zich uitstekend voor het maken van mountainbike- en wandeltochten. Ook kun je de omgeving ontdekken tijdens paardrijden. Golfliefhebbers kunnen zich uitleven op de diverse banen rond het Comomeer.

Het Comomeer biedt volop cultuur

De plaatsen rond het Comomeer kennen een rijke geschiedenis. Dit valt nog altijd goed terug te zien aan de prachtige kloosters, kerken en andere gebouwen. Deze bouwwerken zijn veelal ontstaan in de Romeinse tijd tot aan de periode van het barok. Liefhebbers van cultuur zullen zich om de hoek van ieder straatje weer vergapen aan de prachtige villa’s en paleizen. Ook zijn er rond het Comomeer diverse musea waar je de geschiedenis van deze omgeving in kunt duiken. Tijdens een vakantie aan het Comomeer ontkom je niet aan een stukje cultuur.

Klik hier voor meer informatie over een vakantie aan het Comomeer >>

Foto: © Flickr by Marco Fontana
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.