Skip to navigation Skip to main content

Seefeld, paradijs voor fijnproevers

5687 - Seefeld, paradijs voor fijnproevers

De Olympiaregion Seefeld is dé bestemming voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit en veelzijdigheid. Maar ook gastronomie speelt hier een grote rol. Hier kun je de smaken van Oostenrijk ontdekken in diverse toprestaurants. Maar naast culinaire hoogtepunten beleven kun je hier ook tal van activiteiten in de bergen ondernemen. Laat je deze zomer verrassen door Seefeld in Tirol!

Nieuw: Hotel For Friends in Mösern

Mösern ligt vlakbij Seefeld en heeft vanaf komende zomer een nieuwe hotspot. Hotel For Friends zal op 5 juli 2014 in Seefeld geopend worden. De naam zegt al heel veel, maar belooft ook op culinair gebied het allerbeste. Hier trekken de beste koks en sommeliers alles uit de kast. Het hotel biedt 5 themarestaurants met een regionaal en internationaal culinair programma. Naast 57 kamers en suites staat het 1.500 m² grote Mountain Spa tot je beschikking, inclusief outdoor-infinity-pool, diverse behandelkamers en de Energia Alpina Jurt. Of je nu heerlijk wilt eten of ontspannen, in het Hotel For Friends ben je thuis bij vrienden.

Groenten en kruiden uit de kloostertuin

Boven Hotel Klosterbräu *****&Spa, op de Pfarrhügel, bevindt zich een kloostertuin, die de basis biedt voor zowel het ontbijtbuffet als voor de keuken. Alle soorten kruiden en groenten worden hier verbouwd. Ook de kippen en bijen hebben hier hun plek en bieden hun hulp. Gasten kunnen een kip adopteren en hen ook officieel een naam geven. Begin juli worden de nieuwe Bräukelder en Grill geopend. In de gezellige sfeer van de 500 jaar oude gewelven vinden wekelijks bierbrouwcursussen en proeverijen plaats. In het stijlvolle en gezellige grillrestaurant worden uitstekende vleesspecialiteiten geserveerd, die in eigen rijpkast optimaal gerijpt en daardoor tot topkwaliteit geworden zijn. Ook staan er grilltafels ter beschikking, waarop het vlees aan tafel gegrild kan worden. Vlees-, kaas-, en chocoladefondues maken het aanbod compleet.

© Olympiaregion Seefeld
Foto: © Olympiaregion Seefeld

Culinaire tips in Seefeld

Seefeld is dit jaar een hip restaurant rijker. Het sinds december geopende „Woods“ Kitchen & Bar in Hotel Wetterstein biedt een bijzonder gastronomisch belevenisconcept. Woods staat voor de beste kwaliteit, regionale producten, geraffineerde internationale gerechten richting de Aziatische kookkunst en exclusieve wijnen. Het „tre.culinaria“ in hartje Seefeld behoort tot een van de geheime culinaire tips. Deze trendy delicatesse bistro heeft er dit jaar een exclusieve gastenruimte bijgekregen en biedt naast lekkernijen uit het Alpengebied ook regelmatig proeverijen.

Zomervakantie in de Olympiaregion Seefeld

De Olympiaregion Seefeld is dé vakantiebestemming voor iedereen die tijdens zijn vakantie op zoek is naar een ongerept natuurlandschap, gastvrijheid en goede voorzieningen alle mogelijke sportieve activiteiten. Het outdoorprogramma is alles omvattend. Je vindt hier themawandelingen, die dit jaar uitgebreid worden, maar ook ontelbare mountainbike- en e-biketrails tot en met golfbanen, zwembaden en zwemmeren. Ook kinderen worden hier tijdens het zomerse kinderprogramma in de watten gelegd. Een omvangrijk evenementenprogramma tot en met de Tiroolse cultuur en gastronomie ronden het aanbod af en zorgen voor een veelzijdige vakantie in Seefeld.

Klik hier voor meer informatie over een vakantie in Seefeld >>

© Olympiaregion Seefeld
Foto: © Olympiaregion Seefeld
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.