Skip to navigation Skip to main content

Een stap in de leegte op grote hoogte

5652 - Een stap in de leegte op grote hoogte

Le pas dans le vide oftewel ‘een stap in de leegte’ is een primeur op 3.842 meter hoogte. Zweef over de bergen in een transparante box. Deze skybox is Europa’s hoogste attractie. Sinds 21 december 2013 is de skybox geopend in het hart van de Mont Blanc. Stap in de leegte en geniet van een onbegrensd uitzicht van 360 graden. Le pas dans le vide bevindt zich op de Aiguille du Midi en is te bereiken via een lange kabelbaan van 20 minuten.

De skybox

Het verwezenlijken van de glazen box heeft in totaal drie jaar geduurd. De ontwerper van dit project is Pierre-Yves Chays. Een stap in de leegte werd geïnspireerd door de 'Skywalk'. Dit is een grote glazen loopbrug op grote hoogte in de Grand Canyon.

Bezoekers die moedig genoeg zijn om een stap in de leegte te wagen zijn gerustgesteld. Het glas van de skybox is namelijk bestand tegen windstoten van maximaal 200 kilometer per uur. Ook is het glas bestand tegen temperatuurverschillen van 60 graden. Alle glazen panelen zijn volgens de hoogste standaarden van veiligheid ontwikkeld. Het dichtstbijzijnde stuk grond onder je voeten is 1.035 meter van je vandaan. Om de glazen vloer te beschermen dragen bezoekers speciale slippers.

Copyright by Joelle Bozon/Compagnie
Makers van le pas dans le vide staan bovenop de skybox.

Durf jij het aan?

Overwin je hoogtevrees en neem een kijkje in de skybox van Chamonix in de Franse Alpen. Le pas dans le vide is het hele jaar geopend. Een goede tip: kies een mooie dag uit voor deze 'once in a lifetime experience' zodat je je helemaal kunt onderdompelen in het adembenemende landschap van de Mont Blanc. Sluit deze unieke ervaring af in het restaurant van Le pas dans le vide. Het restaurant ligt op 3.842 meter hoogte dat culinaire specialiteiten serveert in een unieke setting.

Copyright by Alexis Moro/AP
Voordat je de skybox inloopt kom je in een open ruimte waardoor je de koude lucht van de omgeving voelt.

Plan de l'Aiguille

Naast de Pas dans le vide kun je ook de gondel nemen die over de gletsjer du Géant de Pointe Helbronner gaat richting Italië. Deze gondel is van juni tot september geopend. Tijdens deze rit zijn er twee tussenstops. Maak een mooie wandeling naar de Montenvers op 2.310 meter hoogte en geniet van een heerlijke lunch op de Refuge du Plan. Deze tour is niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 3 jaar. Houd er rekening mee dat de trip gemiddeld 2 tot 3 uur duurt.Copyright by REUTERS / Robert Pratta

Een visuele rondleiding van le pas dans le vide.
Zomer Auteur Female

Over Daphne

Zodra Daphne met de auto de bergen in rijdt krijgt ze een rustgevend gevoel over zich heen. De smalle steile wegen die zigzaggend om de berg heen krioelen zijn het begin van het avontuur. Van de overweldigende bergen door naar de pittoreske dorpjes... Daphne krijgt er geen genoeg van.