Skip to navigation Skip to main content

Met een lelijke eend door de Franse Ardennen

5635 - Met een lelijke eend door de Franse Ardennen

Het is toch wel een van dé symbolen van Frankrijk: de Eend of 2CV. Voor een ultieme Franse ervaring kan je nu in Franse Ardennen deze klassieker van Citroën huren voor rondritten door het glooiende landschap. Naast een 2CV zijn er ook een AMI 8 of een Renault 4 te huur. Het huren van de klassiekers kan voor een dag, een weekend of een week. De auto’s kunnen opgehaald worden bij RétroScapade in camping Domaine de la Motte in Signy-le-Petit of bij een treinstation of hotel naar keuze.

Avonturenpark TerrAltitude in Fumay

Ook kicken maar dan op een andere manier is het avonturenpark TerrAltitude in Fumay. Er is een bungeejumptoren, je kunt een vrije val sprong maken op een luchtkussen, een parcours afleggen langs boomtoppen maar de echte waaghalzen gaan direct naar de attractie Fantasticâble - vliegen zonder vleugels. Je wordt in een speciaal tuig vastgemaakt waarna je hangend aan een kabel met een topsnelheid van meer dan 100 km per uur over een afstand van zo’n 1200 meter naar beneden raast. Ook is er de optie om dit met zijn tweeën tegelijkertijd te doen. Je ligt dan letterlijk naast elkaar in een tuig. Maximale gewicht voor een duosprong is 150 kilo, iedereen met een gewicht tussen 35 en 120 kilo kan een individuele afdaling aan de kabelbaan maken. Het park ligt in Fumay in het noorden van de Franse Ardennen nabij de Belgische grens.

Grootste militaire fort van Europa

Wie liever een duik in de geschiedenis neemt kan het imposante kasteel van Sedan bezoeken. De bouw startte in 1424 en met een oppervlakte van van 35.000m² is dit het grootste militaire fort van Europa. Er zijn twee rondleidingen beschikbaar in het Nederlands met een audioguide waaronder de ‘1000 jaar geschiedenis’. Deze leidt onder meer langs de bastions, de vestingwallen en de ondergrondse gangen om de vele trucjes en spitsvondigheden te ontdekken die van de burcht van Sedan een onneembare vesting gemaakt hebben. In de zomer vindt er eenmaal per week een roofvogelshow plaats.

Wandelen en fietsen in de Franse Ardennen

Net ten zuiden van de Belgisch-Franse grens ligt de Crêtes Pré-Ardennaises. Een onbekend stukje Frankrijk en ideaal voor de wandelaar of fietser die op zoek is naar een glooiend landschap, waarin ruimte en leegte overheersen. Het wandel- en fietspadennetwerk bedraagt nu zo’n 650 km. Er zijn daar nieuwe fiets- en wandelroutes uitgezet die te vinden zijn in drie brochures in het Nederlands en het Engels. Te verkrijgen bij de VVV van Crêtes Préardennaises in Launois sur Vence.

Klik hier voor meer informatie over de Franse Ardennen >>

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.