Skip to navigation Skip to main content

Romantische hotspots in de bergen

5631 - Romantische hotspots in de bergen

De lente is begonnen en dat betekend dat de zon begint te stralen, vogeltjes gaan fluiten en de romantiek weer zal gaan bloeien. Met de zomer voor de deur worden tripjes naar het buitenland volop gepland. Wat is er romantischer dan adembenemende uitzichten, ongerepte natuur en bescheiden intieme plekjes in de bergen? Wellicht brengen de volgende tips je op ideeën om je vakantie in de bergen een romantische touch te geven.

Frankrijk: Mont Blanc

De Mont Blanc is bij de meeste mensen bekend om zijn hoogte, maar minder bekend om zijn hotspots waar de romantiek er van af spat! De Mont Blanc is een van de hoogste bergen van Europa en reikt een hoogte van 4.810 meter. Naast de buitengewone uitzichten die de Mont Blanc doen betoveren zijn er nog tal van andere 'must sees'.

Ontwaak met moeder natuur
Word wakker van een fijn straaltje zonlicht dat door de gordijnen heen tuurt. Sla de gordijnen open en kijk uit over de Mont Blanc. Geniet van de reuzen die ontwaken terwijl de geur van vers gebakken croissantjes je tegemoet komt. Beleef de wonderen van de Mont Blanc in de ochtend.

Parapentevlucht
Geef je over aan één van Europas mooiste landschappen en vlieg met een parapente tussen de bergen van de Mont Blanc. Laat de spanning stijgen en beleef deze ultieme ervaring met z’n tweeën.

Lokale lekkernijen
Er zijn veel verschillende authentieke berghutjes te vinden waar ze verschillende lokale lekkernijen serveren. Natuurlijk horen hier de lokale kazen bij. De Tomme de Savoie en Beaufort zijn echte aanraders. Geniet van een streekdrank zoals Génépi of proef samen een lokale wijn onder het genot van romantisch kaarslicht.

Oostenrijk: Hohe Tauern Nationaal Park

Echte bergliefhebbers zijn helemaal op hun plek in Hohe Tauern Nationaal Park. Ondanks dat het een populaire bestemming is, zijn er genoeg activiteiten waar je kunt genieten van de natuur, rust en wilde dieren die zich regelmatig laten zien.

Krimmler-Wasserfäle
Een van s ’werelds hoogste waterval is te vinden in Oostenrijk. De Krimmler-Wasserfäle heeft een totale hoogte van 380 meter. Bekijk de waterval van dichtbij en loop helemaal naar de top. Bij zonnig weer zullen er verschillende regenbogen verschijnen.

Goud zoeken
Vind goud in de de Hohe Tauern dat rijk is aan kristallen en mineralen. Help mee met het delven in het plaatsje Rauris. Geniet van het adembenemend decor dat zich om de rivier bevindt en vind samen goud geluk in Hohe Tauern.

Prins op het witte paard
Ga samen met je partner het avontuur aan en kies voor een bergtour te paard. Krijg je er geen genoeg van? Dan kun je meerdere dagen van hut naar hut trekken. Als een echte cowboy trek je door de bergen en kom je op de mooiste plekken.

Klik hier voor meer informatie over Hohe Tauern Nationaal Park>>

Flickr by Nuul
Hohe Tauern

Zwitserland: Jungfrau region

In het hart van de Zwitserse Alpen bevindt zich de Aletschgletsjer Jungfrau, Eiger,- en Mönch. In de zomer zijn op de grootste vasteland gletsjer bezienswaardigheden en activiteiten die menig hart sneller laten kloppen.

Vaar over gletsjers
Het smeltwater heeft zich verzameld in de Brienzersee en Thunersee waardoor het imposante berglandschap er bijna in verdrinkt. Beleef dit gebied op een relaxte manier en vaar met een boot door de rustige wateren. Geniet van de zonsondergang onder het genot van een diner met livemuziek.

First flyer
Vlieg met de first flyer (een kabelbaan) over de bergkam terwijl de Jungfrau, Eiger en Mönch als toeschouwer dient. Laat de spanning stijgen met ruim 85 km per uur en geniet van het prachtige uitzicht dat je hart zal verwarmen.

Zonsondergang
Neem de steile tadradbaan naar de Harder Kulm op 1.322 meter. Strijk neer in het mooie restaurant dat uitzicht heeft over Interlaken, de Brienerzeem, Thunersee en de Jungfrau, Eiger en Mönch. Sluit de dag af met een romantische zonsondergang waar je u tegen zegt.

Klik hier voor meer informatie over Jungfrau region>>

Flickr by Philippe Teuwen
Jungfrau, Eiger, Mönch 180 graden view
Zomer Auteur Female

Over Daphne

Zodra Daphne met de auto de bergen in rijdt krijgt ze een rustgevend gevoel over zich heen. De smalle steile wegen die zigzaggend om de berg heen krioelen zijn het begin van het avontuur. Van de overweldigende bergen door naar de pittoreske dorpjes... Daphne krijgt er geen genoeg van.