Skip to navigation Skip to main content

Actieve zomervakantie in Beieren

5622 - Actieve zomervakantie in Beieren

Ongeacht of het nu zomer of winter is, levert de Beierse natuur een zeer uitgebreid aanbod aan activiteiten vol afwisseling. In elke moeilijkheidsgraad en voor iedere leeftijd valt er genoeg te doen. Met zijn steil oprijzende rotswanden, heldere meren, zacht glooiende heuvellandschappen en weelderige vlakten langs de rivieren bekoort het Beierse landschap door zijn schoonheid en veelzijdigheid.

Fietsen en mountainbiken in Beieren

Beieren is met ontelbare, goed uitgebouwde fietsroutes een fietsland met onbegrensde mogelijkheden. Wie van gezelligheid houdt, fietst op vlakke fietsroutes langs de Donau of op de Limes-fietsroute door het Altmühltal. Wie zijn sportieve grenzen wil testen, springt op de mountainbike en verovert bijvoorbeeld het natuurpark Frankenwald met zijn 300 kilometer aan mountainbikeroutes.

Toerroutes voor de e-bike

Er zijn intussen ook overal in Beieren toerroutes voor de e-bike. Met de ondersteunende kracht van de elektrische motor kan je ook lange en heuvelachtige trajecten zonder probleem aan. Naast de Leinenradweg in Oost-Beieren is ook de Bodensee-Königssee-Radweg, die dwars door het zuiden van Beieren voert, voorzien van talrijke servicestations waarop de accu’s gratis bijgevuld worden voor het volgende stuk van de route. Op de grote Arber in het Beierse Woud ligt zelfs het hoogste accu-oplaadstation van Beieren.

© BAYERN TOURISMUS Marketing GmbH

Wandelingen voor ieder niveau

Wandelaars vinden in heel Beieren goed uitgebouwde en goed bewegwijzerde wandelwegen. Van zacht heuvelachtig tot hoog in de Alpen – er is voor ieder conditieniveau het goede aanwezig. Voor de normale vakantievierder op zoek naar ontspanning kan bijvoorbeeld een wandeling van een halve dag op de Jakobsweg van Eschlkam naar de bedevaartskerk in Neukirchen bij Heilig Blut worden aanbevolen.

Uitdagende wandelroutes in Beieren

Terwijl veeleisende wandelaars langs de Goldsteig lopen, die één van de toptrajecten van Duitsland is en vanuit Furth im Wald op een veeleisende, oplopende route naar de top van de Hohenbogen leidt. Een regelrechte cult is inmiddels de „24 uur van Beieren“, een wandelevenement met 444 deelnemers dat ieder jaar in een andere regio wordt gehouden en begeleid wordt door een omvangrijke cultureel kaderprogramma. Minder vermoeiend en des te mooier daarentegen zijn de ontspannen, plezierige tochten door de wijnbergen van Franken of het Oberpfälzer Wald. Hierbij komt ook het culinaire aspect niets tekort. Restaurants langs de routes bieden de mogelijkheden om er eens binnen te vallen en van de regionale specialiteiten te genieten.

Tal van andere activiteiten

Wie niet wil wandelen of fietsen, vindt in de vrijstaat talrijke alternatieven: iedere dag wachten nieuwe belevenissen op actieve zomervakantievierders, van paragliding via de zomerrodelbaan en varen op een wildwatervlot tot en met kano- en vlottochten op de Beierse rivieren. Een zeiluitstapje op de grote Beierse meren of in het merenland van Franken is ook heerlijk.

© BAYERN TOURISMUS Marketing GmbH
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.