Skip to navigation Skip to main content

Swarovski Kristallwelten in Wattens, Tirol

5434 - Swarovski Kristallwelten in Wattens, Tirol

Je verbazen als een klein kind, waar kan dat tegenwoordig nog? Bijvoorbeeld binnenin een reusachtig kristal, waardoor het licht in honderden spiegelende vlakken gebroken wordt. De familie Swarovski laat al meer dan 100 jaar zien, hoe je mensen met artistiek verwerkte glaskristallen kunt betoveren. Met 'Swarovski Kristallwelten', de attractie in Wattens, gingen ze nog een stap verder – en schiepen ze een eigen verbazende kosmos, waarin de magie van het kristal op een bijzondere en fantastische manier vorm krijgt.

De grootste caleidoscoop ter wereld

Multimediakunstenaar André Heller bedacht 14 wonderlijke kamers, die door bekende internationale kunstenaars en designers, zoals Alexander McQueen, Tord Boontje en Brian Eno ingericht werden. Ze doen hun naam eer aan: in het sprookjesachtige landschap dat is opgebouwd uit duizenden kristallen, in de grootste caleidoscoop ter wereld, in de mysterieuze ijsstraat, waarin je je een ontdekkingsreiziger waant, of in de al genoemde kristallen dom van André Heller, Brian Eno en Susanne Schmöger, zet iedereen, jong en oud, grote ogen op.

Jong en oud verwondert zich

In de Swarovski Kristallwelten waakt een reus over zijn schat, de 14 kristallen wonderkamers. De reus fascineert jong en oud, zowel buiten als binnen. Bij warm weer kan in het park gewandeld en gespeeld worden. Na het bezoek in de wondere kristallen wereld kan je je in de Crystal Stage onderdompelen in de prachtige selectie en het uitgebreide assortiment producten van Swarovski. Voor wie er trek van heeft gekregen biedt het CAFÉ- terra een gevarieerde kaart, maar picknicken in het park behoort ook tot de mogelijkheden.

Nature Watch

De natuur van dichtbij beleven kan tijdens de Nature Watch. Uitgerust met speciaal ontwikkelde verrekijkers van Swarovski Optik en begeleid door professionele gidsen gaat de expeditie richting het ongerepte landschap van het Alpenpark Karwendel: marmotten observeren en adelaars spotten, een ervaring om niet snel te vergeten.

Houten kogelbaan in Hall-Wattens

In de regio Hall-Wattens is nog een bijzondere attractie voor het hele gezin: de grootste houten kogelbaan ter wereld. Op een parcours van 200 meter door het bos rollen grote houten kogels van boom naar boom, verdwijnen ze in holle boomstammen, rollen ze naar beneden of springen net boven de grond naar het volgende traject. De grote houten kogels en het parcours zijn gemaakt van Zirben-hout. Het parcours begint in de lift of in de boomhut die zich op het 7000 m² speelterrein bevinden.

Klik hier voor meer informatie over de Swarovski Kristallwelten >>

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.