Skip to navigation Skip to main content

Overzicht van de leukste campings in de Vogezen

Caravan Camping
© Spalder Media Group

Wakker worden in een groen bebost landschap, inclusief een stokbroodje met Franse kaas, dat is vakantie vieren op een van de fijne campings in de Vogezen in Frankrijk. De Vogezen is niet alleen een prachtig berglandschap met glooiende heuvels, maar ook een departement. Het gebied kenmerkt zich vooral door heel veel natuur en vormt een ideale bestemming voor liefhebbers van wandelen, fietsen en andere activiteiten. Lijkt het jouw wel wat om eens in dit mooie gebied te gaan kamperen en ben je op zoek naar wat inspiratie? In dit weblog vind je zes keer de leukste campings in de Vogezen!

Inspanning & ontspanning op een camping in de Vogezen

Ga je kamperen in de Vogezen dan kom je absoluut helemaal tot rust. De omgeving is ontzettend kleurrijk, rustig, ongerept en een prachtige locatie als je houdt van natuuractiviteiten. Bovendien rijd je al in enkele uurtjes vanaf Maastricht de Franse bergen in en bevind je je in een mum van tijd in een heerlijke omgeving. Er zijn kleinschalige natuurcampings om te verblijven, maar ook grote (kindvriendelijke) kampeerterreinen met een lekker zwembad. Waar je ook naar op zoek bent, in dit lijstje zitten ongetwijfeld een paar mooie campings in de Vogezen voor jouw kampeervakantie in het noordoosten van Frankrijk! Ook voor een actieve vakantie zit je hier goed. Wielrennen, mountainbiken, wandelen, wat ga jij doen op een camping in de Vogezen?

1. Flower Camping La Sténiole

Een camping in de Vogezen dat midden in een van de natuurparken ligt is gegarandeerd mooi om te verblijven. Flower Camping La Sténiole, in het plaatsje Granges-sur-Vologne, bevindt zich namelijk in het Parc naturel régional des Ballons des Vosges. Dat het hier kleurrijk, bosrijk en ontspannend is, is dus geen verrassing, maar er is ook nog eens ontzettend veel te doen voor kinderen. Zo is er een heerlijk zwembad met glijbaan, wordt er sport en spel georganiseerd door het animatieteam en ligt de camping aan een meer waar je kunt zwemmen, kanoën of in een bootje kunt varen.

2. Camping Sites & Paysages Au Clos de la Chaume

Een heerlijke camping in de Vogezen met een geweldige ligging is Camping Sites & Paysages Au Clos de la Chaume. Het kampeerterrein bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van de geliefde plaats Gérardmer, maar ligt ook dicht bij de grens met Duitsland en Zwitserland waardoor je eenvoudig een uitstap kunt maken naar bijvoorbeeld het Zwarte Woud. Ook ligt de camping aan een beekje en is er een binnen- en een buitenzwembad. Verveling komt er niet aan te pas, want er worden diverse activiteiten voor kinderen, maar ook voor volwassenen georganiseerd. In de maanden juli en augustus vinden er regelmatig wijnproeverijen plaats en worden er sterrenavonden georganiseerd. Je kunt ten slotte nergens anders beter sterrenkijken dan in de ongerepte natuur!

3. Camping Domaine du Haut des Bluches

Groener dan de omgeving waarin Camping Domaine du Haut des Bluches ligt kan bijna niet. Hier logeer je tussen bossen en bergen en kom je helemaal tot rust. Het kampeerterrein ligt in het plaatsje La Bresse in een prachtig dal in de Vogezen. Vanuit hier kun je wandelen, fietsen of een bezoek brengen aan het nabijgelegen avonturenpark. Hier kunnen kids zich vermaken op een verscheidenheid aan parcoursen, maar je kunt ook voor iets uitdagends gaan en paragliden over het dal. Op de camping zelf zijn er ook genoeg activiteiten te beleven, zoals voetballen en basketballen. De dag eindig je met een heerlijk traditioneel Frans gerecht in het gezellige restaurant.

4. Camping de Noirrupt

Op slechts acht kilometer afstand van het bergmeer in Gérardmer ligt deze fijne camping in de Vogezen. Bij Camping de Noirrupt vind je een oase van rust, met name door het prachtige bosrijke en heuvelachtige landschap waarin het zich bevindt. Naast dat je eenvoudig het meer kunt opzoeken om diverse watersporten uit te oefenen, leent de omgeving zich ook ontzettend goed om te mountainbiken of te wandelen. Op de camping vind je een ruim zwembad en een speelplaats, heerlijk voor kinderen om te spelen. 's Ochtends word je wakker met lekkere verse broodjes, terwijl je dag afsluit met een smakelijke pizza van de pizzeria.

5. Camping Les Granges-Bas

Een van de campings in het hart van de Vogezen is Camping Les Granges-Bas, dat eveneens bij de plaats Gérardmer ligt. Deze camping is een ideale plek voor actieve vakantiegangers door de sportieve mogelijkheden die hier zijn. Je kunt op het kampeerterrein zelf tennissen, terwijl je in de omgeving fijn kunt wandelen en fietsen of kanoën, zwemmen, varen of zeilen op het meer. Ook kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken, met een speeltuin en recreatieruimte speciaal ingericht voor kids. Hoewel je je echt midden in de fraaie natuur bevindt, is het centrum van het dorp niet ver en kun je daar ook heerlijk doorheen slenteren en winkelen.

6. Camping L'Étang des Forges

Aan de voet van de Vogezen op loopafstand van de historische stad Belfort ligt Camping L'Étang des Forges. De middelgrote camping ligt in een prachtig natuurrijk gebied tussen bomen en aan een heerlijk zwemmeertje. Vanaf hier kun je eenvoudig uitstapjes maken naar het natuurpark van de Vogezen waar er talloze wandel- en fietstochten te maken zijn. Bovendien organiseert de camping iedere week tours door de oude stad, waarbij je alles ontdekt over de historie van de stad en de omgeving. Ook is het leuk om eens een bezoekje te brengen aan de nabijgelegen streek Elzas, met de pittoreske plaatsjes en uitgestrekte wijngaarden.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.