Skip to navigation Skip to main content

8 campings met zwembad in de Italiaanse bergen

Zwembad (2)

Heb jij plannen voor een zomervakantie in de Italiaanse bergen en verblijf je graag op een camping met zwembad? Lees dan snel verder! De bergen van Italië zijn zeer geliefd bij natuur- en outdoorliefhebbers. Wandelen, mountainbiken, watersport, het kan hier allemaal. Tijdens een verblijf op de camping kun je op en top genieten van het fijne buitenleven. En wat is er nu heerlijker dan na een lange dag in de Italiaanse bergen een frisse duik te kunnen nemen in het zwembad? In dit artikel zetten we 8 fijne campings met zwembad in de Italiaanse bergen op een rijtje.

Overzicht campings met zwembad in Italië

In het onderstaande overzicht kun je alle campings met zwembad overzichtelijk terugvinden. Vlak aan het helderblauwe Lago di Caldonazzo vind je er een aantal, maar ook iets noordelijker richting de regio Vinschgau en de stad Bolzano. Alle campings hebben één ding gemeen: in de omringende omgeving kun je goed terecht voor talloze outdooractiviteiten. De campings variëren van groot tot klein en bieden voor ieder wat wils.

1. Camping Mario Village

Mario Village is een 4-sterrencamping midden in de bergwereld van Trentino. De camping is gelegen in een rustige, heuvelachtige omgeving en een perfecte bestemming voor families. Je kunt kiezen uit verschillende soorten standplaatsen en mocht je iets meer comfort willen kun je verblijven in leuke bungalows en chalets. Vanaf elke standplaats heb je een fantastisch uitzicht op de bergen en de bomen zorgen voor de nodige schaduw. Het zwembad bestaat uit twee gedeeltes, een gedeelte van 150 cm diep en een gedeelte van 80 cm diep voor de kleinere kinderen. Op de grasweide kun je lekker relaxen op een van de ligstoelen. Ook deze camping is gelegen aan Lago di Caldonazzo in Valsugana, waar watersporters zich goed kunnen vermaken.

 

Extra faciliteiten: restaurant, animatieteam, speeltuin, fietsverhuur, sportterrein en een minimarket.

2. Camping San Cristoforo

Deze sfeervolle 3-sterrencamping ligt aan de rand van het gelijknamige dorp in het bergachtige Trentino, in de regio Valsugana. Camping San Cristoforo heeft 90 standplaatsen, acht mobile homes en 40 ingerichte tenten. Een groot deel van de standplaatsen heeft uitzicht op de hoge bergtoppen die de camping omringen. Dankzij de vele faciliteiten is dit een perfecte camping voor jong en oud. In het zwembad van ruim 300 m2 kunnen kinderen zich uitstekend vermaken en het is een heerlijke plek om af te koelen na een wandeldag in de bergen. Ook is er een ondiep kleutergedeelte. Deze camping beschikt niet alleen over een zwembad om in te zwemmen, dat kan ook in het naastgelegen meer Lago di Caldonazzo. Hier vind je enkele kleine strandjes van gras en kiezels.

 

Extra faciliteiten: fietsverhuur, volleybal, watersport, snackbar, restaurant en Nederlandstalige animatie.

3. Camping Lago di Levico

Direct aan het prachtige Lago di Levico in Valsugana vind je de gelijknamige 4-sterrencamping Lago di Levico. Het uitzicht op de bergen, het meer en de vele faciliteiten maken deze camping favoriet bij natuurliefhebbers, actievelingen en gezinnen met kinderen. De camping ligt op een glooiend grasland en staat vol bomen voor de nodige schaduw. Er zijn 376 standplaatsen en 125 huuraccommodaties, zoals chalets, houten tenten en bungalows. Camping Lago di Levico beschikt over wel vier zwembaden, waaronder het nieuwste Laguna Beach inclusief ligweide met parasols en ligbedden. Bij het privéstrandje aan het meer kun je roeiboten en kano’s huren voor nog meer waterplezier.

 

Extra faciliteiten: restaurant, loungebar, minimarket, speeltuin, animatieteam en fietsverhuur.

4. Camping Fiemme Village

Camping Fiemme Village ligt in het Val di Fiemme en vormt een ideaal uitgangspunt voor een heerlijke vakantie in de Dolomieten. Het zwembad van de camping heeft een oppervlakte van 40m2 en speciaal voor kinderen is er een glijbaantje. Rond het zwembad is genoeg ruimte om te zonnen en te ontspannen. Beslist geen zwemparadijs, maar ideaal met jonge kinderen of om af te koelen na een actieve dag in de buitenlucht. 

 

Extra faciliteiten: stoombad, animatie, speeltuin, fietsverhuur, restaurant, tennis en multisportterrein. 

5. Camping Seiser Alm

Deze 4-sterrencamping vlakbij Bolzano ligt midden in de Dolomieten in een bergachtig gebied. De standplaatsen op Camping Seiser Alm zijn ruim en hebben allemaal een prachtig uitzicht op de omringende bergmassieven. De camping ligt op 950 meter hoogte en heeft flink wat hoogteverschillen, waardoor er soms een tractor aan te pas moet komen om je caravan op de juiste plek te krijgen. Wanneer je iets meer comfort wil kun je kiezen om te verblijven in een van de moderne lodges of appartementen. In het 140 m2 grote zoutwaterzwembad kun je heerlijk afkoelen na een actieve dag in de bergen. Op deze camping komen vooral rustzoekers, maar ook met kinderen kun je hier prima terecht. Er is geen animatieteam, maar er worden regelmatig kleine activiteiten georganiseerd.

 

Extra faciliteiten: restaurant, minimarket, natuurspeeltuin en een kinderboerderij.

6. Camping Isolino

Een directe ligging aan het Lago Maggiore én een heerlijk zwembad, dat is wat Camping Isolino te bieden heeft. Alhoewel zwembad, het is meer een waterpark! Je vindt hier zwemplezier op een oppervlakte van maar liefst 1600m2. Er is onder andere een hoofdzwembad in lagunestijl, een lazy river, een kikkerbad en een waterspeeltuin. De kindvriendelijkheid van Camping Isolino wordt onderstreept door de miniclub, de speeltuinen en het animatieprogramma met live muziek, poolparty's en cabaret.

 

Extra faciliteiten: sportfaciliteiten, fitnesszaal, bar en restaurant.

7. Camping Al Pescatore

Deze groene en schaduwrijke camping ligt in Trentino, aan een van de mooiste hoeken van het Lago di Caldonazzo. Er zijn 227 schaduwrijke standplaatsen, allemaal ruim opgezet. De camping is erg groen en bloemrijk en er hangt een gezellige sfeer. Na een actieve dag in de prachtige natuur van Trentino kun je heerlijk afkoelen in een van de twee zwembaden op de camping. Ook kun je ervoor kiezen om een duik te nemen in het meer (dat bekend staat als een van de warmste meren in de Alpen) en te relaxen aan het strandje. Watersportfans zijn hier ook op de juiste plek, aangezien het meer mogelijkheden biedt om te zeilen, te kanoën en te waterskiën. Kinderen kunnen een waterfiets huren om op die manier het meer te ontdekken.

 

Extra faciliteiten: animatie, bar, minimarket en een speeltuin.

8. Camping Azzuro

Deze rustige 4-sterrencamping is direct aan het Ledromeer gelegen. De standplaatsen zijn ruim opgezet en bomen bieden de nodige schaduw. Je kunt kiezen uit drie soorten: standaard, comfort en uitzicht op het meer. Ook biedt Camping Azzuro bungalows en appartementen aan. Deze camping is ideaal voor families vanwege de vele faciliteiten en mogelijkheden qua activiteiten. Ga wandelen of fietsen in de omgeving, neem een duik in het zwembad of relax aan het meer. Het feit dat het strand direct te bereiken is zonder een weg over te moeten steken is ook een groot voordeel.

 

Extra faciliteiten: speeltuin, animatie, lounge bar, fietsverhuur en verschillende excursies.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.