Skip to navigation Skip to main content

Alles over mountainbiken in de Tiroler Zugspitz Arena

5307 - Mountainbiken in de Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena is ‘the place to be’ voor mountainbike liefhebbers. De Oostenrijkse vakantieregio, net over de grens bij Duitsland, heeft alles in huis om al meerdere jaren achtereen onderscheiden te worden als ‘Approved Bike Area’. Met meer dan 100 gemarkeerde mountainbike routes, samen goed voor een totaal aanbod van 4.330 km fietsroutes, ervaren sportieve gasten de verscheidenheid aan fietsmogelijkheden die de vakantieregio te bieden heeft. Via het GPS-navigatiesysteem, gratis te downloaden op de website van de regio, vindt iedere mountainbiker feilloos de weg. Voor alle extreme bikers biedt het freeride-parcours in Lermoos de ultieme kick.

Voor iedereen een geschikt parcours

Met meer dan 100 beschreven mountainbike routes is er voor iedere biker een geschikt parcours. De routes variëren in lengte (10 tot 100 km), hoogteverschil en moeilijkheidsgraad. Minder fanatieke fietsers vinden hun weg in het dal, met mooie ‘water’-routes rond de Heiterwanger-, Plan- en Fernstein See. Uitdagende mountainbike-trails vind je rond de Tiroler bergen Daniel, Thaneller, Zugspitze, Wannig, Grubigstein of Bleispitze. Deze reiken tot ver boven de boomgrens en bezorgen zelfs de meest ervaren biker de nodige inspanning. Freeriders vinden hun adrenaline boost bij het afleggen van het freeride-parcours op de Grubigstein in Lermoos. Dit professioneel traject met springschansen, bruggen, heuvels en hindernissen is echt bestemd voor cracks in topconditie.

Voor iedereen een geschikt parcours

Bikeguiding Zugspitz Arena

Bij alle mountainbike verhuurlocaties is gratis informatie te verkrijgen over het gebied met overzichtelijke routekaarten. Bikeguiding Zugspitz Arena, dé MTB-school in de regio, biedt begeleide MTB-tochten in drie vaardigheidscategorieën aan. Voor vakantiegangers die in het bezit zijn van een Z-ticket zijn de ritten, inclusief fietstransport, met openbaar vervoer en de kabelbanen inbegrepen. Het Z-ticket is te verkrijgen voor 3 of 7 dagen. De kosten voor het ticket zijn vanaf € 50,- voor volwassen, € 39,- voor jeugd (16 – 18 jaar) en € 24,- voor kinderen (6 – 15 jaar).

Bikeguiding Zugspitz Arena

Mountainbike tochten per GPS

Het als ‘beste bike-regio van Oostenrijk’ uitgeroepen Tiroler Zugspitz Arena biedt haar gasten mountainbike tochten per GPS. De navigatieroutes zijn eenvoudig en gratis via de website te downloaden. De digitale techniek wijst mountainbikers feilloos de weg. Op alle routes in de Tiroler Zugspitz Arena wordt 100% ontvangst gegarandeerd. Bovendien actualiseert de navigatie continu de resterende tijd, maar ook bijvoorbeeld hoeveel hoogtemeters er nog in het verschiet liggen.

Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena ligt aan de Oostenrijkse zijde van de Zugspitze. Het gebied bestaat uit de acht plaatsjes Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang, Lähn-Wengle en Namlos. De regio ligt bij de Duitse grens en kan tolvrij worden aangereden. Ideaal voor gezinnen: het Z-Ticket. Hiermee hebben bezoekers niet alleen toegang tot de liften, maar ook openbaar vervoer, de entree voor verschillende zwembaden en de langste zomerrodelbaan van Tirol zijn inbegrepen.

Tiroler Zugspitz Arena
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.