Skip to navigation Skip to main content

'Eindelijk weer in de bergen toer': live vanuit Wagrain-Kleinarl

52428 - 'Eindelijk weer in de bergen toer': live vanuit Wagrain-Kleinarl (1)

We zijn weer in Oostenrijk! Sinds gisterochtend 16 juni zijn Nederlandse en Belgische toeristen weer welkom in dit prachtige Alpenland en wij zijn als een van de eersten de grens over gegaan. We maken deze dagen een roadtrip door Oostenrijk, waarbij we diverse bestemmingen bezoeken en kijken hoe een vakantie in Oostenrijk nu is. Onze eerste stop is Wagrain-Kleinarl, waar we gisterochtend vroeg aankwamen. En hoewel de weerberichten vooraf wat wisselvallig waren, hebben we een prachtige dag gehad en genoten van alle activiteiten die we ondernomen hebben in deze prachtige regio. Lees in dit blog wat we allemaal gedaan hebben en geniet mee van de heerlijke beelden.

Alpaka-Alm Kitzsteingut: wandelen met alpaca's

We beginnen onze dag met een hele bijzondere wandeling: we gaan samen met alpaca's de bergen in! Op de Alpaka-Alm Kitzsteingut wonen 22 van deze geweldige beesten die oorspronkelijk uit Peru komen. Op de alm verwerken ze jaarlijks zo'n 1000 kilo wol waar onder andere inlegzolen, mutsen en knuffelbeestjes van gemaakt worden. De wol komt uit heel Oostenrijk en natuurlijk van de eigen dieren op de alm. Dat alpaca's bijzondere dieren zijn, blijkt al snel. De een wil graag op de foto en de ander kijkt spontaan de andere kant op wanneer we onze telefoon pakken. Sofia is net een fotomodel: ze gaat er echt voor staan. Wanneer het tijd is om te wandelen, is het ook even afwachten of Simba en Bruno er vandaag wel 'zin' in hebben. We hebben mazzel, de eigenwijze beesten zijn wel te porren voor een ommetje in de bergen. We winnen snel het vertrouwen van de beesten en gaan op pad. Vooral Simba maakt hele grappige geluidjes tijdens het lopen. Wat een schatjes zijn dit! Na een uurtje lopen, nemen we afscheid en gaan door voor de volgende activiteit: e-biken.

52428 - alpaca in wagrain kleinarl (1)

E-biken in Wagrain-Kleinarl: win een dagje op de fiets

De e-bike is de laatste jaren enorm in opkomst. Het is in ons geval een mountainbike waarbij je trapondersteuning krijgt van een elektromotor. Je kunt zelf instellen of je een lichte ondersteuning wil, of liever een turbo-ondersteuning waarbij je heel gemakkelijk een helling op fietst. In Wagrain-Kleinarl zijn 26 verschillende routes die je op de fiets kunt afleggen, waarbij je de hele regio ontdekt. Wij hebben helaas geen tijd voor een lange tocht, maar gaan voor een kort rondje over een grindpad. Heerlijk om weer in de bergen te fietsen! Wil jij trouwens ook een keer e-biken? Reageer dan op onze LIVEvideo's op Facebook of Instagram. Wij mogen onder alle reacties een dag e-bike verhuur voor de hele familie (2 volwassenen en 2 kinderen) verloten, wanneer je ook je vakantie via de website van Wagrain-Kleinarl boekt. Bekijk hier de mogelijkheden voor een vakantie in Wagrain-Kleinwarl >

52428 - e biken in wagrain kleinarl (1)

Bezoekje aan de Jägersee en wandelen naar de Tappenkarsee

De regio van Wagrain-Kleinarl kent maar liefst 6 verschillende bergmeren. Een absolute must-see is de Jägersee voorbij Kleinarl. Je kunt een eenvoudige wandeling rondom het meer maken die ongeveer een uur duurt. Wij kiezen voor een lunch op het terras met uitzicht op het meer en het mooie berglandschap. Yvonne is blij dat ze 'eindelijk' weer een Oostenrijkse Schnitzel kan eten en ik geniet van een heerlijk verse forel. Bij het restaurant kun je ook een mooie houten roeiboot huren en dat doen we natuurlijk ook even. Na een rondje peddelen is het tijd voor een mooie wandeling: we lopen naar de Tappenkarsee op 1777 meter hoogte. De 600 hoogtemeters leggen we in zo'n 2 uur af. Het is een behoorlijk steile klim, maar niet heel technisch of moeilijk. Wel moeten we een paar keer een bergbeekje oversteken, maar ook dat is prima te doen. Eenmaal aangekomen bij het meer zijn we onder de indruk: wauw wat is dit mooi! We lopen langs het ruim 1 km lange meer naar de Tappenkarseehütte waar we blijven slapen.

52428 - gasthaus jagersee wagrain kleinarl (1)

Slapen in de Tappenkarseehütte (1815 meter hoogte)

De Tappenkarseehütte ligt iets boven het meer en heeft vanzelfsprekend een waanzinnig uitzicht. De hut biedt slaapruimte aan 70 gasten verdeeld over 4-persoonskamers en meerpersoonskamers. Het is rustig in de berghut, dus we hebben mazzel en hebben een hele kamer voor onszelf. Na een heerlijke Kaiserschmarrn werken we nog wat aan dit blog en de vele foto's die we vandaag gemaakt hebben. En zoals het hoort gaan we vroeg onder de wol, om morgenochtend hopelijk te genieten van een prachtig uitzicht op de bergwereld die ontwaakt. Daarna wandelen we naar beneden en reizen we door naar de volgende bestemming op onze trip. Het is voor ons in ieder geval duidelijk dat we hier nog graag een keer terugkomen, want 1,5 dag was echt veel te kort.

52428 - wandelen naar de tappenkarsee (1)

Tips voor Wagrain-Kleinarl

  • Wasserwelt in Wagrain is een zwemparadijs van 1450m2 met binnen- en buitenzwembaden, een grote ligweide en wellness met sauna's en stoombaden.
  • Kletterwelt in Kleinarl is een klimpark, waarbij je tussen de bomen over obstakels klimt en natuurlijk ook kunt tokkelen.
  • De Grafenberg in Wagrain is een berg die je middels een gondel kunt bereiken en een waar familieparadijs. De kids kunnen lekker spelen in de enorme speeltuin met 30 verschillende 'avonturenstations', terwijl ouders genieten van de zon en een drankje op het terras.
52428 - ford puma in wagrain kleinarl (1)
Ford Puma in Wagrain-Kleinarl image widget
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.