Skip to navigation Skip to main content

Le Marche: onontdekt Italië

5178 - Le Marche: onontdekt Italië

Bianca en René Kleinherenbrink verhuisden in 2012 naar de Italiaanse regio Le marché om daar hun droom te verwezenlijken: een villa met kamers van waaruit je met een groep mensen de bergen in kunt, inspiratie op kunt doen, kunt MTB-en, op vakantie kunt met kinderen en de berglucht op kunt snuiven. Voor indebergen.nl schreef Bianca over haar bijzondere omgeving: We horen vaak; “wat is het hier puur en echt, wat een bijzondere omgeving”! Dit hadden we niet verwacht van Le Marche! Het is nog niet zo bekend maar dat gaat het zeker worden. Le marche, nu nog het geheim van Italië, staat bekend om zijn prachtige heuvellandschappen met olijf, fruit en wijngaarden met vele velden van granen en zonnebloemen.

Actie in de Nationale parken

In onze omgeving liggen meerdere nationale parken. De hoogvlakte de Piano Grande is in de lente één grote bloemenpracht, bijna onwerkelijk. Het Fiastra meer en de kloof “Gola della infernaccio” zijn ook zeker de moeite waard. In het Monti Sibillini gebergte kun je diverse wandeltochten, mountainbiketochten, tent-trekkings of bijvoorbeeld foto-trekkings bijwonen met een gids. Wil je meer adventure dan kun je deltavliegen, paragliden, raften of bergklimmen. In de winter kun je op diverse plekken skiën. Wij kunnen op 40 km afstand wintersporten op Sassotetto.

wandelen

Dichtbij de zee

Binnen een uur rijden ben je bij de zee. Bij Ancona lig het nationale park Monte Conero. Dit is een kleiner strand met mooie steile kalkrotsen en knusse baaitjes. Verder naar het zuiden zijn uitgestrekte zand en kiezelstranden te vinden. Porto San Giorgio, Pedaso, San Bernedetto del Tronto met zijn palmenriviera en Grottamare. Verder zijn er diverse zwemgelegenheden in de buurt. Vele meren, grote zwemparadijzen, riviertjes waar je heerlijk dammen kunt bouwen, kleine zwembaden in een park.

Cultuur in steden en dorpjes

Er zijn diverse steden zoals Macerata, Civitanova Marche, Tolentino, Fermo waar je heerlijk kunt genieten op een terras en de cultuur of kunt snuiven. In onze omgeving zijn er diverse kleine pittoreske dorpjes waar je even een bar in stapt om te genieten van een caffe, lekker struinen over de markt, kerkjes bezoekt en smalle steegjes bekijkt. Of wat ook erg leuk is, is het dorp Sarnano. In de zomer een kuuroord en in de winter een skioord.

Le Marche

Zomer Gastredacteur

Over Gastredacteur

Gastredacteur worden voor Indebergen? Stuur jouw (berg)verhaal naar redactie@indebergen.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw bergavonturen.