Skip to navigation Skip to main content

Webcams: watervallen in de Alpen

4986 - Webcams: watervallen in de Alpen

Tijdens een zomervakantie in de bergen is een uitstapje naar een waterval altijd zeer populair. Vaak gaat er een flinke klim aan vooraf voor je eindelijk het watergeweld kunt aanschouwen. Jong en oud verbaast zich over de kracht van het water en het kabaal dat dit met zich mee brengt. Een prachtig spektakel der natuur! Indebergen heeft in dit weblog een aantal webcams van watervallen op een rijtje gezet zodat je vanuit je luie stoel er ook van kunt genieten.

Rheinfall, de grootste waterval van Europa

Groot, groter, grootst. Iedere waterval is indrukwekkend maar de Rijnval van Schaffhausen doet daar nog een schepje bovenop. Met een breedte van 150 meter en een hoogte van 23 meter is dit de grootste waterval van Europa. Iedere seconde stroomt er 600 kubieke meter water over deze rotspartij in de Rijn. Je kunt de machtige waterval bezichtigen vanaf het uitzichtpunt waar de Zwitserse vlag wappert of per boot vanaf het water.

Rheinfall, de grootste waterval van Europa

De 380 meter hoge Krimmler Wasserfäll

Qua hoogte valt de Rijnval van Schaffhausen echter volledig in het niet bij de Krimmler Wasserfäll in Oostenrijk. Het water klettert hier maar liefst 380 meter naar beneden en daarmee is het de hoogste waterval van Europa. De waterval, die deel uitmaakt van het nationale park Hohe Tauern, bestaat uit drie delen en wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 400.000 mensen. Langs de waterval zijn, over een lengte van 4 km, talrijke uitzichtpunten gemaakt.

De 380 meter hoge Krimmler Wasserfälle

Triberger Wasserfall, hoogste waterval Duitsland

De Triberger waterval maakt het verschil tussen een anoniem plaatsje in het Zwarte Woud en een populaire trekpleister. Met een hoogteverschil van 163 meter, die wordt overbrugd in zeven stappen, is dit de hoogste waterval van Duitsland. De klim naar de top van de Triberger waterval is twee kilometer lang en op sommige punten behoorlijk steil! Gelukkig word je keer op keer getrakteerd op een prachtig uitzicht.

Triberger Wasserfall, hoogste waterval Duitsland

Stuibenfall, de mooiste waterval van Tirol

De 159 meter hoge Stuibenfall bevindt zich in het Ötztal en staat te boek als de mooiste waterval van Tirol. Deze waterval heeft haar naam te danken aan de indrukwekkende waterstofwolken die het produceert. Overdag is het hier al genieten maar eenmaal per week (woensdagavond) is de waterval verlicht. Via vrijwel onzichtbare staalkabels is het ook mogelijk de Stuibenfall over te steken, een nodige portie lef is hier wel voor vereist!

Stuibenfall, de mooiste waterval van Tirol
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.