Skip to navigation Skip to main content

Nederlandse bloemen kleuren het Brixental

Nog een paar dagen en dan is het 20e bloemencorso in Kirchberg. Op donderdag 15 augustus kleuren ruim 40 deelnemende feestwagens onder begeleiding van verschillende traditionele muziekkapellen de straten. Met een oase aan o.a. dahlia’s, anjers, gerbera’s, gladiolen en zonnebloemen afkomstig uit Nederland. Om de ruim 40 deelnemende feestwagens te versieren, zijn in totaal 500.000 Nederlandse bloemen besteld. Een feestelijk hoogtepunt tijdens de zomer in de Kitzbüheler Alpen-Brixental. Tijdens de 20e editie worden rond de 10.000 bezoekers verwacht.

Band met Nederland

Decoratie-ideeën en thema’s halen de deelnemers uit sprookjes- en fabelfiguren, actuele, tradtionele en dagelijkse gebeurtenissen. Kirchberg is trots op de langdurige samenwerking met haar Nederlandse bloemenleverancier en kijkt uit naar de 20e editie van de bloemenparade op 15 augustus. Vanaf 15.00 uur start het traditioneel Kirchberger bloemencorso. De parade voert door de dorpstraten van Kirchberg en wordt vanaf 17.00 uur feestelijk afgesloten met het befaamde Zomernachtfeest.

 

  • › vanaf 11.00 uur: frühshoppen met bekende muziekgroepen uit het hele Alpengebied
  • › vanaf 15.00 uur: traditioneel Kirchberger bloemencorso + kindercorso
  • › vanaf 17.00 uur: zomernachtsfeest
  • › hele dag kinderprogramma
  • › Entree: € 5,00

Zomer in Kirchberg

Kirchberg ligt in het hart van de Kitzbüheler Alpen en is een populaire vakantiebestemming. In dit levendige dorp wordt een dorpse atmosfeer gecombineerd met Tiroolse charme. Centrum van het dorp is de middeleeuws kerk met daaromheen tal van winkeltjes, hotels, restaurants en kroegjes. Een typisch Tiroolse uitstraling waar je je als vakantieganger als snel thuis bij voelt. De omgeving rond Kirchberg leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen en mountainbiketochten. Ook voor een familievakantie heeft deze regio echter genoeg te bieden. Dagtochtjes, bergavonturen werelden, themawandelingen en speeltuinen zorgen ervoor dat de kids zich geen moment vervelen.

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.