Skip to navigation Skip to main content

Bijzonder kamperen in Karinthië

4915 - Bijzonder kamperen in Karinthië

Campings voor fijnproevers, visliefhebbers en zweefvliegers. In Karinthië, de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk, zijn tal van campings met bijzondere thema’s te vinden. Een op de twee kampeerders die zijn vakantie in Oostenrijk doorbrengt verblijft in Karinthië. Geen wonder dat de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk meer dan 100 campings te bieden heeft. De campings liggen in de mooiste landschappen en bevinden zich vaak vlakbij de heldere en warme meren of rivieren. Voor ieder wat wils dus.

Kärnten Qualitätssiegel

Bijzondere arrangementen zoals een apfelstrudel-workshop, gratis vissen of een cursus paragliden ronden de vakantie in de vrije natuur af. De kampeerterreinen kregen van de ADAC een uitstekende beoordeling en enkelen daarvan werden ook nog eens met de 'Kärnten Qualitätssiegel' (kwaliteitslabel van Karinthië) onderscheiden, dat een hoog service- en kwaliteitsniveau garandeert.

Campings voor fijnproevers

Elke dinsdagochtend in juni en september sluipen zoetekauwen naar de restaurantkeuken in de vakantie- en beleveniswereld Mößler aan de MillstätterSee. Hier bakken ze samen met de chef heerlijke kwarktaart en apfelstrudl of “Wazan”, een soort Karinthische Reindling naar oud familierecept. Tijdens de bakworkshops geeft Maria Mößler handige tips, bijvoorbeeld hoe men het beste strudeldeeg maakt en deze tot een perfecte rol vormt. ’s Middags worden de lekkernijen opgediend en mogen alle gasten ervan proeven. Liefhebbers van de Karinthische Alpen-Adria-keuken kunnen het beste een kijkje nemen in de keuken van Roswitha Fleissner op de meest hooggelegen camping van Karinthië in Heiligenblut.

Onbezorgd kamperen in Karinthië

Eigen gebrouwen bier

De chef van de Nationaalpark Camping Großglockner leerde het koken van haar moeder, die ooit in een van de beste hotels van Zwitserland werkte, en haar gasten het liefste verwende met typische regionale gerechten zoals de Karinthische Laxn. Bij een deftige maaltijd past een verfrissend biertje, zoals het restaurant op de camping Breznik aan de Turnersee serveert. De huisgemaakte biersoorten worden door de familie Breznik sinds 2007 in het oude brouwershuis in Bleiburg zelf gebrouwen.

Campings voor visliefhebbers

In de vele meren van Karinthië kan door groot en klein optimaal gevist worden. Op Familiecamping Poglitsch aan de Faaker See mogen de gasten gratis vissen en dan kan het zomaar het geval zijn dat er een snoek of een karper op de barbecue belandt. Niet ver van de Ossiacher See vandaan, een van de meest visrijke meren in Karinthië, is dé plek om aal, baars, karpers en meervallen te vangen. De directe ligging aan het water van Seecamping Hoffmann Petrijünger is ideaal voor vissers. Het visgebied vlakbij het strand zit er vol met snoeken. Aan de Weissensee, het hoogstgelegen meer van de Alpen, biedt Terrassencamping Ronacher een eigen strandbad en perfecte omstandigheden voor vissers. De ligging is rustig, zonder doorgaand verkeer en het is de thuisbasis van 22 soorten vis, waaronder witvis (Reinanken) en meerforellen.

Campings voor visliefhebbers

Campings voor hoogvliegers

De thermiek in de regio Outdoorpark Oberdrautal is een van de beste in Europa en is daarmee dé plek voor zweefvliegers en paragliders. Van de startplek op de Amberger Alm zweeft men gemoedelijk over de boomgrens en landt men direct naast de camping van het vliegkamp in Greifenburg. Bij de nabijgelegen vliegschool kunnen beginners ook een proefcursus, een basiscursus paragliden of aansluitend een vliegopleiding boeken. Het nabijgelegen meer in Greifenburg zorgt voor de nodige afkoeling.

Rustige campings in Karinthië
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.