Skip to navigation Skip to main content

Help mee de natuur schoon te houden!

4912 - Help mee de natuur schoon te houden!

Elk jaar organiseert de organisatie ‘Respect the Mountains’ het internationale evenement Envirotrek. Dit evenement is een gevolg van de grote hoeveelheid afval die vakantiegangers achterlaten in de bergen. Bij het evenement staat het schoonmaken van de bergen centraal, en dit jaar kan jij ook meehelpen!

Schoonmaken in Schoorl

Aanstaande zondag (30 juni) wordt Envirotrek namelijk ook gehouden in Nederland. Bij gebrek aan echte bergen is als locatie gekozen voor de Schoorlse duinen. In teams zal je de duinen ingaan op jacht naar afval, en aan het einde van de dag zullen er leuke prijzen worden weggegeven voor de beste afvalverzamelaars.

Het programma

Om 09:00 wordt iedereen verzameld op de locatie. Van 09:30-12:30 is er tijd om in teams zoveel mogelijk afval te verzamelen. Hierna wordt er een barbecue georganiseerd, waarvan alle deelnemers mogen mee-eten. Na de barbecue zal de prijsuitreiking voor ‘de beste afvalverzamelaar’ plaatsvinden. Maar daarmee is het programma nog niet afgelopen. Na de prijsuitreiking heb je namelijk nog de mogelijkheid om gratis verschillende leuke activiteiten te volgen, zoals zeekajakken en mountainbiken. Ten slotte krijg je als bedankje voor je inzet een Envirotrek t-shirt als aandenken. De dag zal rond 16:00 uur afgelopen zijn.

Inschrijven

Heb jij zin om je in te zetten voor een beter milieu, en tegelijkertijd heel veel plezier beleven?

Let wel op: De aanmeldingen gaan snel, dus wees er op tijd bij!

ENVIROTREK CLEAN UP SERIES 2013

Alle Envirotrek-evenementen op een rijtje:
16-6 Peak District, Engeland
23-6 Lake District, Engeland
30-6 Schoorl, Nederland
06-7 Eifel, Duitsland
09-7 Mayrhofen-Hippach, Oostenrijk
20-7 Garmisch-Partenkirchen, Duitsland
24-7 Samoëns, Frankrijk
27-7 Schwarzwald, Duitsland

Zomer Auteur3

Over Nicky

De kans om een dier in het wild tegen het lijf te lopen, op de hoogste toppen zelfs even de eeuwige sneeuw mee te maken of een gletsjer bekijken... Dat zijn de dingen die het voor Nicky zo leuk en bijzonder maken om lekker te wandelen door de bergen.