Skip to navigation Skip to main content

Outdoorliefhebbers moeten naar het Alpbachtal Seenland

4884 - Outdoorliefhebbers moeten naar het Alpbachtal Seenland

Fietspaden, wandelroutes en mountainbike trails dwars door de natuur, panoramische uitzichten en ‘gemutliche’ berghutten; Alpbachtal Seenland biedt voor iedere outdoorliefhebber het perfecte decor. Met de unieke ligging tussen de Kitzbüheler en de Zillertaler Alpen, is het Alpbachtal Seenland een ideaal vertrekpunt voor allerlei activiteiten. Deze zomer grijpen beginnende en ervaren mountainbikers hun kans om de basistechnieken te leren of hun rij-stijl te verbeteren tijdens de begeleide mountainbike-touren. Minder getrainde sportievelingen ontdekken de omgeving probleemloos met de e-bike.

Routes voor iedere biker

Het is niet voor niets dat de Transalp Challenge al viermaal door deze regio is gereden. Aan de voet van de 2.127 m hoge Wiedersberger Horn starten 33 afwisselende mountainbike routes. In totaal ligt er 250 km aan trails, van brede geasfalteerde wegen tot uitdagende singletracks. Echte kilometervreters kiezen voor de Bike Trail Tirol-route met een lengte van 320 km. Moedige mountainbikers moeten beslist het freeride-traject ‘Laubwerk’ in Alpbach, met een hoogteverschil van 150 m en een lengte van 800 m, trotseren. Het Alpbachtal biedt voor ieder wat wils, van routes voor zowel beginnende als gevorderde bikers. De kabelbanen maken deel uit van de routes en zorgen voor een goede bereikbaarheid.

Op cursus tijdens je vakantie

De hele zomer kunnen beginnelingen of gevorderden cursussen volgen. Wie wil, neemt deel aan twee begeleide tochten en één trainingscursus van Aktive Biking. Tijdens de training wordt gefocust op de techniek om downhill te gaan, de juiste houding, het schakelen en remmen. Er is een tour voor beginners en families (kinderen vanaf 8 jaar). Deelname is gratis (exclusief fietshuur) op vertoon van de Alpbachtal Seenland Card, die alle vakantiegangers gratis ontvangen bij minimaal één overnachting.

E-biken in het Alpbachtal Seenland

Dankzij de komst van de e-bike ontdekken nog meer fietsliefhebbers de negen authentieke Tiroler dorpen en de bergrijke omgeving van Alpbachtal Seenland. De e-bike is niet alleen voor ouderen, maar ook voor families met kinderen een uitstekend alternatief. De fietsen zijn bij diverse aangesloten accommodaties te huren. Hotels en verhuurders van e-bikes hebben diverse arrangementen samengesteld, inclusief overnachtingen, maaltijden, een kaart van de regio met de mooiste fietsroutes met aanduiding van de oplaadstations en de huur van een e-bike.

E-biken in het Alpbachtal Seenland

Drie wandelgebieden

Een wandelgebied met meer dan 900 km uitgestippelde wandelwegen, garandeert pure bergbeleving. Of je nu een wandelliefhebber bent of op zoek gaat naar meer uitdaging zoals bergbeklimmen of trails langs kloven en ravijnen, in het Alpbachtal Seenland vind je het allemaal. De drie zomerkabelbanen bieden toegang tot drie verschillende wandelgebieden in het Alpbachtal Seenland.

Bergmarmotten spotten

Vanuit het familie- en bloemendorp Reith in het Alpbachtal brengt de achtpersoonsgondel bezoekers in minder dan 5 minuten naar de Reither Kogel. Hier voelen vooral gezinnen en wandelaars zich uitstekend thuis. De zespersoons gondel in het dal van Alpbach, brengt fanatieke bergbeklimmers tot onder de Wiedersbergerhorn, op ongeveer 1900 m. Naast het prachtige uitzicht kan men hier ook genieten van de Alpenfauna zoals bergmarmotten of bergkraaien. Vanuit Kramsach starten wandelaars met de Sonnwendjoch-stoeltjeslift in de richting van het Rofangebergte, dat zich met zijn bizarre rotsformaties en de glasheldere Zireiner See heeft ontwikkeld tot een populair hoogalpine-wandelgebied.

Wandelen in het Alpbachtal Seenland
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.