Skip to navigation Skip to main content

Aktivclub Montafon: elke dag een belevenis

4882 - Aktivclub Montafon: elke dag een belevenis

Aktivclub Montafon biedt vakantievierders van mei tot november elke dag spannende belevenissen. Wat deze activiteiten uniek maakt, is niet alleen de veelzijdigheid en het landschap waarin ze plaatsvinden. Het is ook dat ze voor clubleden inclusief zijn. En lid word je heel gemakkelijk: wie zijn vakantie in een van de partnerhotels of bij partnergastadressen doorbrengt, heeft toegang tot het Aktivclub-programma met professionele gidsen.

Maandag: Snuffelklimdag en sprookjes

Gasten vanaf 14 jaar beleven elke maandag avonturen op de rotsen: in de klimtuin Rifa Partenen of Latschau krijg je van een gids je eerste klimles. Ook gezinnen krijgen op deze dag een spannend, luchtig uitstapje aangeboden. Zij gaan naar het touwklimpark Fun Forest. Kinderen die wel eens zonder pa en ma actief willen zijn, kunnen kiezen uit de sprookjesdag en het fietsuitje met techniektraining. Oudere mountainbikers rijden vanuit het Silbertal naar de Sonnenkopf. De stoere deelnemers leggen op deze dalrit 59 kilometer en 1300 hoogtemeters af; wie het kalmer aan wil doen, kiest de 32,5 kilometer lange rit met 850 hoogtemeters.

Dinsdag: Familieavontuur met bergbeklimmen

Op dinsdag staat de elektrische-fietstocht in het teken van de gezondheid. Hij leidt over een vlak, 38 kilometer lang parcours van St. Gallenkirch naar Partenen, waar de deelnemers de plaatselijke horeca kunnen uitproberen. Kinderen genieten in de tussentijd van hun zwemdag in het activiteitenpark Montafon, of ze wagen zich met hun ouders aan het bergbeklimmen in de Röbischlucht. Mountainbikers gaan op de alpentoer van Gargellen naar Vergalden Alp, hetzij voor 40,8 kilometer en 1120 hoogtemeters of in de wat eenvoudigere variant voor 30 kilometer en 723 hoogtemeters.

Mountainbiken Montafon

Woensdag: rijden op pony's of lama's

Lama-trekking op de Kristberg, ponyrijden en boogschieten: het aanbod voor kinderen is op woensdag wel heel spannend. Ouders en oudere broertjes en zusjes kunnen met een gerust hart op de elektrische fiets stappen en een energierit maken (19,6 kilometer en 585 hoogtemeters met stop onderweg bij het informatiecentrum van de Ill-stuwdam in Latschau) of de klim bij de Rongg-waterval maken. Mountainbikers wacht de Aquaweg-rit van Matschwitz naar Bitschweil. Die is niet mis: 1448 hoogtemeters binnen 32,6 kilometer zijn hier te overwinnen. De lichtere variant: 19,6 kilometer en 761 hoogtemeters.

Wandelen met Lama

Donderdag: elektrisch fietsen en mountainbiken

De e-bike-cultuurrit voert de deelnemers naar de mijn Bartholomäberg, terwijl de Schwarzsee het doel voor mountainbikers is. Deze panoramarit vanaf Schruns met zijn 25,9 kilometer en 1370 hoogtemeters (of 21,2 kilometer en 710 hoogtemeters) beneemt alle deelnemers de adem. Ook de kinderen zetten grote ogen op wanneer ze met hun ouders op schatzoektocht gaan. En natuurlijk ook iedereen die zich individueel met een opgeleide gids in het bostouwklimpark Golm waagt.

Vrijdag: unieke trails met Montafoner specialiteiten

De Singletrails-rit voor geoefende rijders is een van de lievelingsritten van Markus Fessler-Jenny. De aanvoerder van de Bike-Basis Montafon belooft 'superbeklimmingen, fantastische uitzichten en ongerepte, unieke trails'. De 40 kilometer lange rit over 1300 hoogtemeters leidt vanaf Schruns de Bartholomäberg op. De gidsen van de Bike-Basis bieden de deelnemers een lekkernij aan: 'In een berghut die eigenlijk niet wordt geëxploiteerd, krijgen we Montafoner specialiteiten geserveerd', zegt Fessler-Jenny. Voor fans van elektrisch fietsen is er een ontspannen rit naar het kaashuis. Kinderen wacht een sportralley en inlineskaten of een ontdekkingsdag op de Golm, waarbij ze facetten van dieren- en plantenwereld in het bergbos opsporen. Op speelse manier ontdekken ze met al hun zintuigen de natuur.

Klimtuin Montafon

Zaterdag en zondag: bike-safari en golfbaan

Het weekeinde valt in Montafon onder het motto: op eigen houtje de natuur ontdekken. Maar ook biedt Aktivclub activiteiten met gids aan. Daarbij hoort op zaterdag de Silvretta-bike-safari vanaf Partenen de Silvretta Bielerhöhe op, een rit voor fietsers met een goede conditie: ze leggen minstens 68 kilometer en 800 hoogtemeters af, eventueel zelfs 75 kilometer en 1600 hoogtemeters. Kinderen kunnen elke zondag de klimmuur uitproberen. Boogschieten en een snuffelcursus golf bieden plezier voor het hele gezin.

Klik hier voor meer informatie over een vakantie in het Montafon >>

Fietsen in het Montafon
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.