Skip to navigation Skip to main content

Wandelen Ehrwald: Seebensee en Coburger Hütte (1917 m)

16094 - Wandelen Ehrwald: Seebensee en Coburger Hütte (1917 m)

In de Tiroler Zugspitz Arena kun je kiezen uit ruim 150 verschillende wandelroutes. Als je dus zoals wij er maar 2 hele dagen bent, is het zaak meteen de highlight van de regio te kiezen. Na een beetje speuren is de wandeling snel gevonden: vanaf de Ehrwalder Alm via de Seebensee naar de Coburgerhütte op ruim 1900 meter. Er zijn diverse mogelijkheden om vanuit Ehrwald deze wandeling te maken. Wij kiezen voor de meest relaxte route: met de gondellift naar de Ehrwalder Alm en vervolgens via een eenvoudig pad naar de Seebensee. De laatste 45 minuten naar de berghut zijn wat pittiger. Een topwandeling met geweldige uitzichten op de Zugspitze.

Wandelen Ehrwald: Seebensee en Coburger Hütte (1917 meter)

Duur 6 uur (zonder lift 2 uur extra) heen en terug
Hoogtemeters 520 meter klimmen, 520 meter dalen
Afstand 12 km
Ondergrond Kiezelpad, bosgrond, stenen en rotsen
Niveau gemiddeld
Conditie
Techniek
Uitzichten

Startpunt wandeling Seebensee en Coburger Hütte

Vanuit Ehrwald zijn er diverse mogelijkheden om naar de Seebensee en Coburger Hütte te wandelen. De meest uitdagende en moeilijke route gaat vanaf het dalstation van de Ehrwalder Almbahn over de Hoher Gang. Wij kiezen voor de route via de Ehrwalder Alm. Je kunt de alm bereiken in een uur wandelen of met de gondellift. Wij kiezen voor de gondellift dit keer. Met het Z-ticket heb je gratis toegang tot de lift en kun je genieten van nog veel meer voordelen. Ben je een aantal dagen in de Tiroler Zugspitz Arena dan is deze kaart zeker het aanschaffen waard.

16094 - startpunt wandeling seebensee en coburger hutte
Uitzicht op de Ehrwalder Alm en de Zugspitze

Route Ehrwalder Alm - Seebensee - Coburger Hütte

  • Vanaf het bergstation van de gondellift loop je rechtdoor de alm over, je volgt de bordjes Seebensee.
  • Een brede grindweg kronkelt geleidelijk omhoog. Je komt hier ook veel fietsers tegen.
  • Na ongeveer een half uur tot 45 minuten kun je en afslag nemen voor wandelaars naar de Seebensee. Hier is het verboden voor fietsers.
  • De Seeben Alm ligt na 1,5 uur lopen recht voor je. Een mooie plek voor een pauze.
  • Via een breed pad achter de Seeben Alm overbrug je de laatste hoogtemeters naar de Seebensee, die je in ongeveer 2 uur bereikt.
  • Volg het pad over de brug langs de Seebensee en ga rechtdoor richting de Coburger Hütte, die je recht voor je ziet liggen.
  • Een steiler, smal kronkelend pad leidt in 30 tot 45 minuten tot de Coburger Hütte.

Eenvoudige wandeling naar de Seebenensee met verbluffende uitzichten

Direct vanaf de start van de wandeling loop je door een prachtige omgeving met uitzicht op de mooiste rotsachtige bergen. Tijdens de tocht omhoog is het aan te raden af en toe al achterom te kijken naar de indrukwekkende Zugspitze, maar deze zie je op de terugweg continue: prachtig! Vooral het eerste deel van de wandeling naar de Seebensee is super gemakkelijk. De weg is breed en loopt geleidelijk en rustig omhoog. Prima te doen, ook met kinderen. Na de afsplitsing van het brede pad loop je verder door het bos. Ook hier wordt het nergens moeilijk of gevaarlijk. Er zijn nergens afgronden of steile stukken.

16094 - uitzicht wandelen ehrwald
Even stoppen en genieten van het uitzicht

Seebensee: kraakhelder water en hoge bergtoppen

Eenmaal bij de Seebensee lijk je zo een ansichtkaart binnen te wandelen. Het water is kraakhelder, heeft een prachtige groene kleur en de bergen op de achtergrond weerspiegelen in het wateroppervlak. Toen wij er waren had het gesneeuwd (begin september!), waardoor het geheel nog iets magischer werd. Het is dus zeker de moeite waard om even de tijd te nemen om te genieten van het uitzicht, uit te rusten en foto's te maken voor je verder loopt.

16094 - seebensee tirol
De Seebensee is prachtig

Pittige klim naar de Coburger Hütte

Het laatste stuk naar de Coburger Hütte is het zwaarste en steilste gedeelte van de wandeling. Een smal pad met soms losse stenen en hoge opstappen kronkelt omhoog richting de hut. Je ziet precies waar de berghut ligt, dus verdwalen is hier onmogelijk. Het is wel even een beetje opletten waar je je voeten neerzet, maar echt moeilijk of gevaarlijk is het pad niet. Wanneer je doorstapt leg je dit laatste gedeelte in zo'n 30 tot 45 minuten af. Met mooi weer is het terras van de Coburger Hütte heerlijk. Het uitzicht op zowel de Seebensee als de Drachensee is bijzonder indrukwekkend. Deze meren horen zonder twijfel tot de mooiste bergmeren van Oostenrijk. De Knödelsoep en de Kaiserschmarrn zijn hier trouwens ook bijzonder goed!

16094 - klim coburgerhutte
Bijna bij de Coburger Hütte met uitzicht op de Seebensee

Must-do

De route terug naar Ehrwald is exact hetzelfde als de heenweg, maar het continue uitzicht op de Zugspitze is dit allesbehalve een straf. Ben je in de Tiroler Zugspitz Arena, dan is deze wandeling zonder meer een must-do!

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.