Skip to navigation Skip to main content

De 5 mooiste bestemmingen voor een wellness vakantie

15915 - De 5 mooiste bestemmingen voor een wellness vakantie

Wellness vakantie, waarom niet? Niets zo heerlijk als een dag (of misschien wel meer) ontspannen tijdens de vakantie. Wellness is daarvoor natuurlijk dé oplossing. Genieten van de mooiste sauna’s, grootste zwembaden en fijnste massages en schoonheidsbehandelingen. Gelukkig vind je in de Alpen veel bestemmingen met een spa en wellness. Vakantie in de Alpen kan vaak voordeliger worden dankzij speciale voordeelkaarten die je bij je accommodatie krijgt of die je kunt kopen bij het lokale Tourisme verband. Vaak krijg je met deze kaart korting bij de wellness.

#1. Wellness vakantie in Bad Kleinkirchheim, Oostenrijk

Voor een wellness vakantie moet je natuurlijk in een bestemming zijn met ‘bad’ in de naam. Bad Kleinkirchheim is zo’n dorp. De bekendste spa & wellness zijn Therme St. Kathrein en Thermal Römerbad. Perfect voor een wellness vakantie! Bad Kleinkirchheim bezit officieel het keurmerk ‘Alpine Wellness Label’, wat inhoudt dat je hier verzekerd bent van top kwaliteit wellness. Therme St. Kathrein is niet alleen leuk voor wellness-liefhebbers. Ook kids kunnen hier terecht en plezier hebben op één van de langste glijbanen in Karinthië. In Thermal Römerbad vind je meerder grote sauna’s en stoombaden. Beide bieden heerlijke massages en schoonheidsbehandelingen voor een complete wellness vakantie.

BKK

#2. Wellness vakantie in Bad Gastein, Oostenrijk

Wellness en Bad Gastein horen bij elkaar. Deze Oostenrijkse bestemming vind je in het Nationale Park Hohe Tauern, in het Salzburgerland. Bad Gastein heeft een aantal bronnen met helende werking. Het water uit deze bronnen wordt gebruikt in verschillende spa & wellness. Voor een wellness vakantie in Bad Gastein kun je terecht bij het Felsentherme Bad Gastein en Alpentherme Bad Hofgastein. De Alpentherme vind je in het centrum van Bad Hofgastein. De spa & wellness is 30.000m2 groot en biedt meerder binnen- en buitenzwembaden, verschillende sauna’s en stoombaden. Ook voor kinderen vind je hier faciliteiten. De Felsentherme is the vinden in het centrum van Bad Gastein. De therme heeft uniek uitzicht op de omliggende bergwereld, welke perfect aansluit op jouw wellness vakantie.

#3. Wellness vakantie in Leukerbad, Zwitserland

Een wellness vakantie in Leukerbad is een vakantie in het prachtig groene Dala dal. Deze bestemming is met name bekend vanwege de warme bronnen, die natuurlijk ideaal zijn voor een wellness vakantie. Leukerbad is absoluut één van de grootste therme resorts in de Alpen en misschien wel zelfs dé grootste. Zowel families als actieve sporters en rustzoekers kunnen hier terecht in een van de spa & wellness faciliteiten. Bezoek de Leukerbad Therme, de Walliser Alpentherme, Therme 51, Regina Therme of Leukerbad Clinic. Een andere optie is een hotel boeken, grote kans dat je hier namelijk ook een spa & wellness vindt. Alles makkelijk bij elkaar tijdens de wellness vakantie.

15915 -
Wellness in Leukerbad (Foto: © Leukerbad)
Wellness in Leukerbad (Foto: © Leukerbad)

#4. Wellness vakantie in Scuol, Zwitserland

Wellness vakantie mogelijkheden vind je veel in Zwitserland, waaronder in Scuol. Dit dorp vind je helemaal in het Oosten van Zwitserland, bij het Silvretta-massief. Dankzij de vele waterbronnen kun je hier terecht voor een wellness vakantie. Uit de dorpsfontein stroomt echt mineraalwater! In de omgeving vind je de mineraalbronnen van Scuol – Tarasp, erg bijzonder om te zien. De bekendste spa & wellness in Scuol is het Engadin Bad Scuol. Daarnaast kun je ook terecht bij één van de wellness hotels, met uitgebreide faciliteiten voor een wellness vakantie.

#5. Wellness vakantie in Megève, Frankrijk

Wellness vakantie in Frankrijk Dan zit je in Megève goed! Door het centrum van dit mooie dorp kabbelt water, waardoor je helemaal in de stemming komt. Je vindt hier de fijne spa Les Fermes des Marie. Ook kun je terecht bij beautysalon The Vieux Moulin. In Le Spa M kun je tegen de stroom inzwemmen in een speciaal zwembad, om vervolgens uit te rusten in de spa en het Turks stoombad. Spa & wellness vind je voldoende in Megève, opzichzelfstaand én in hotels. Geniet in Frankrijk van een welverdiende wellness vakantie.

Welke wellness zou jij naartoe willen tijdens de vakantie?

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.