Skip to navigation Skip to main content

Low impact Outdoor adventures

10228 - Low impact Outdoor adventures

Wil jij deze zomer genieten van uitdagende buitensporten én meteen wat terugdoen voor de kwetsbare bergomgeving? Dan kan dat tijdens de 'low impact' Outdoor adventures week in Samoëns. De hele week verplaats je je op een mountainbike én natuurlijk neem je deel aan de jaarlijkse Envirotrek die Respect the Mountains en AlpAdventures voor het vijfde jaar organiseren.

Een relaxte buitensportweek

In de week van 20 - 27 juli ben je van harte welkom voor een uitdagende buitensportweek in het Franse Samoëns. Je verblijft lekker relaxed in een comfortabel chalet op basis van halfpension verzorging. Iedere ochtend schuif je aan voor een voedzaam ontbijt en 's avonds bereidt AlpAdventures' chef Jessica je een smakelijk diner met (h)eerlijke streekproducten.

outdoor event

Sportieve uitdagingen

De hele week staat in het teken van teken van eco-vriendelijke buitensporten. Op het programma staan bijvoorbeeld rotsklimmen, een stoere raftafdaling op de rivier de Giffre en een uitdagende mountainbike tocht door het Grand Massif. Tijdens deze week krijg je een MTB te leen waarmee je op de verschillende outdoor locaties in de schitterende Giffre vallei kunt komen.

rotsklimmen in frankrijk

Respect the mountains

Als klap op de vuurpijl neem je natuurlijk deel aan de jaarlijkse Envirotrek, het clean-up event dat Respect the Mountains en AlpAdventures alweer voor het vijfde jaar organiseren. Onder het motto “keep your playground clean”, ruim je samen met vele locals en toeristen het zwerfvuil in de bergen op. In ruil voor jouw inzet krijg je een smakelijke BBQ lunch én een outdoor activiteit naar keuze. Met deze ludieke actie draag jij je steentje bij en maak je andere 'bergconsumenten' ervan bewust respectvol om te gaan met de mooie maar kwetsbare natuur in de Alpen.

fietsen met mooi uitzicht

Do you want to keep your playground clean én wil je een week genieten van een gezellige outdoor-week in de Franse Alpen? Zorg dan dat je erbij bent in Samoëns! Ga naar www.alpadventures.com voor meer informatie over deze en andere uitdagende trips.

Zomer Auteur5

Over Arno

Bij Arno is de passie voor de bergen al op jonge leeftijd ontstaan. Bijna z'n hele leven komt hij jaarlijks in de Alpen en is dat ook van plan nog lang te blijven doen.