Skip to navigation Skip to main content

Culinair wandelen in Wildschönau

10216 - Culinair wandelen in Wildschönau

Tijdens de zomer kunnen wandelaars in Wildschönau extra genieten. Want hongerig geworden van al dat wandelen kan men op 4 culinaire wandelingen de regionale producten van de boer proeven en meer ervaren over hoe bijzondere specialiteiten vervaardigd worden.

300 kilometer wandelpaden

Wandelaars kunnen in de Wildschönau hun hart ophalen. 300 km bewegwijzerde wandelpaden op een hoogte van 828 tot en met 2.309 m ontsluiten de bergwereld rondom de Kitzbüheler Alpen. Ben je moe geworden? De 46 bemande almen zijn gezellige en gemoedelijke plekken waar je tot rust kan komen en kan genieten van indrukwekkende uitzichten. Deze zomer kunnen wandelaars extra genieten. Want hongerig geworden van al dat wandelen kun je op 4 culinaire wandelingen de regionale producten van de boer proeven en meer ervaren over hoe bijzondere specialiteiten vervaardigd worden. Alle wandelingen kunnen zowel individueel als in groepsverband met begeleiding gemaakt worden.

Route 1: Ontbijt op de Farnkaseralm

Na een wandeling van ca. 1 uur bereik je de Farnkaseralm en wordt het almontbijt geserveerd. Na het ontbijt loopt de route verder naar de Schönangeralm waar de bekendste kaasmaker, Johann Schönauer, laat zien hoe zijn kostbare kaaspecialiteiten tot stand komen.

Route 2: Genieten met uitzicht

Van Oberau loop je over de Minz naar een van de mooiste panorama’s in de Wildschönau, Borstadl. Hier geniet je van regionale specialiteiten, waarna Sigi Kristl op de Zwecklhof de kunst van schnapsbranden uit de doeken doet.

Oostenrijkse cultuur

Route 3: Op het spoor van de „Krautingerrübe

Deze bijzondere wortelsoort wordt alleen in de Wildschönau al honderden jaren twee keer per jaar in de zomer geoogst. Keizerin Maria Theresia ontleende de boeren uit deze regio het alleenrecht om van deze wortel een schnaps te branden. Een bijzondere specialiteit dat als culinaire specialiteit herontdekt is.

Route 4: Kruidenheksen en –priesters

Kruiden vind je in de Wildschönau zowel in de vrije natuur als in speciaal daarvoor aangelegde kruidentuinen. Bijvoorbeeld bij Christine Thaler van de Holzlamhof in Oberau. Zij bewerkt op 1.100 m een natuurlijke kruidentuin met meer dan 80 verschillende soorten kruiden en specerijen die verwerkt worden in drankjes, crèmes en verf.

Wildschönau heeft meer te bieden

Het Tiroolse Wildschönau is een hoogdal gelegen op een hoogte van 828 tot 1.150 meter boven de zeespiegel. De belangrijkste plaatsen in het dal zijn de 4 kerkdorpen Niederau, Oberau, Auffach en Thierbach. Vanuit hier kan je de omliggende bergwereld verkennen. Het sport- en vrijetijdsaanbod is veelzijdig: zwemmen, tennissen, canyoning & raften, klimtuinen, paragliden en de „Drakenclub“ voor kinderen, waarbij de kleintjes met Nederlands sprekende begeleiding kunnen goudwassen, schatten zoeken en de natuur van dichtbij kunnen beleven.

kinderen plezier

Leuke uitstapjes in Wildschönau

Wanneer de bladeren verkleuren en de herfst zijn intrede doet, kunnen vakantiegangers in de Wildschönau nog veel meer moois ontdekken. De Schönangeralm, waar een kaasmakerij te bezichtigen is of de natuurlijke kloof Kundler Klamm zijn leuke uitstapjes voor het hele gezin. Evenementen, boerenmarkten, dorpsfeesten en het Dalfeest maken de regio een belevenis op zich.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.