Skip to navigation Skip to main content

Erntedankfest in Zuid-Tirol

10205 - Erntedankfest in Zuid-Tirol

Het Erntedankfest is een traditioneel boerenfeest waarbij de geslaagde oogst en de intrede van de herfst wordt gevierd. Met name in Duitsland, Oostenrijk en Noord-Italië zijn deze festiviteiten populair. Op 20 oktober 2012 is het de beurt aan Bozen/Bolzano. Op de Waltherplatz in het centrum van deze gezellige plaats wordt de grootste boerenmarkt van Zuid-Tirol georganiseerd.

Keurmerk

Meer dan 30 producenten zijn vertegenwoordigd met uiteenlopende producten. Wijn, vruchtensappen, schnaps, broodsoorten, kruiden, eieren, melkproducten en groenten, zolang het maar natuurlijke producten van de boerderij zijn. Een groot deel van de producten draagt het keurmerk van 'Roter Hahn‘ wat de herkomst en kwaliteit van het product garandeert.

Hooisoep

Als aanvulling op de heerlijkheden van de boerderij heb je ook de mogelijkheid om diverse gerechten te proeven. Chef-kok Franz Mulser van de kleine, romantische berghut Gostner Schwaige op de Seiseralm schotelt je enkele heerlijke, verrassende gerechten voor. Ooit al eens hooisoep geproefd? Dit is je kans!

Muziek & dans

Bij een feest hoort natuurlijk ook muziek. Gedurende de hele dag zijn er diverse optredens van volksdansgroepen en orkesten. Aan de kinderen wordt ook gedacht. Zij kunnen spelen in het hooi en knutselen. Het Erntedankfest in Bozen vindt plaats op 20 oktober en begint om half 9 ’s morgens met de opening van de markt. Om 10 uur vangen de verschillende festiviteiten aan. Maak kennis met deze Alpentraditie!

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.