Skip to navigation Skip to main content

Valsugana: een allround bike gebied

10196 - Valsugana: een allround bike gebied

Het Italiaanse Valsugana is al jarenlang een populaire vakantiebestemming van Nederlanders en Belgen. De bergen, meren, zon en de heerlijke keuken zijn enkele redenen waarom we er graag komen. Maar ook voor fietsliefhebbers heeft het dal veel te bieden:ruim 300km aan routes en een 80km lang fietspad. Kortom, pak je stalen ros en ontdek Valsugana-Lagorai.

Eén fietspad, 80 km

Het fietspad van Valsugana, dat het Caldonazzomeer met het fraaie Bassano del Grappa verbindt, is een waar paradijs voor fietsliefhebbers: 80 km lang cultuur, geschiedenis en een prachtig landschap. De hoge woeste bergen van de provincie Trentino gaan hier langzaam over in het glooiende heuvellandschap van Veneto. Langs het fietspad bevinden zich verschillende “Bicigrills”. Dit zijn rustpunten waar je iets kunt eten en drinken, en er is een fietsservice voor kleine reparaties. Door het minimale hoogteverschil is het fietspad geschikt voor het hele gezin.

Dolomiti Lagorai Bike

Voor het ruigere fietswerk zijn er 300 km mountainbike tochten uitgezet tussen de valleien van Fiemme, Fassa en Valsugana. Dolomiti Lagorai Bike biedt mountainbike fans niet alleen een netwerk van routes, maar ook een scala aan lokale diensten, zoals Bikehotels, fietsenmakers, verhuur en instructeurs.

Routes

Als je gaat fietsen kun je natuurlijk een fietskaart meenemen, maar het is veel eenvoudiger met een GPS. Via de website van Valsugana zijn de fietsroutes voor mountainbike en racefietsen te downloaden. Heb je geen GPS? Dan is deze te ter plaatse ook te huur. Zo weet je zeker dat je niet zult verdwalen.

Bike sharing

Wil je een keer op een andere plek fietsen in Valsugana? Je kunt je fiets eenvoudig en goedkoop meenemen in de bus en/of trein. Gedurende de zomermaanden is er de bike & trein service, en gedurende de overige maanden (voorjaar – herfst) is er een busdienst met een extra aanhanger voor fietsen. En heb je geen fiets mee op vakantie, dan kun je bij 5 bike-sharing punten in de vallei fietsen van topmerken (trekking & mountain – volwassenen en kinderen) huren. Je kunt de fiets ook op een ander punt weer in te leveren.

Bike Hotels

Er zijn steeds meer hotels die zich speciaal richten op fietsers, zo ook in Valsugana. Hier zijn de fietsvriendelijke accommodaties onderverdeeld in Hotel Bike Expert en Hotel Bike & Family. De hoteliers kunnen je op alle fronten adviseren over routes, tochten en spreken Duits en Engels. Daarnaast beschikken de accommodaties over een garage voor de fietsen, wasservice, reparatiekit, Wifi, Bike corner met alle info, speciale aanbiedingen en tweemaal per week worden er MTB tochten met gids georganiseerd.

Levico- & Caldonazzo meer

En heb je na al dit fietsen behoefte aan een verfrissende duik? De meren van Levico en Caldonazzo bieden heerlijk zwemwater, mooie openbare stranden en uiteenlopende faciliteiten op haar oevers.

Ik ben in ieder geval enthousiast geworden om hier een keer te gaan fietsen!

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.