Skip to navigation Skip to main content

De themaboerderijen van Roter Hahn

10194 - De themaboerderijen van Roter Hahn

Vakantie op de boerderij saai? Niet bij de vakantieboerderijen van Roter Hahn in Zuid-Tirol (Italië), waar je keuze hebt uit 1500 accommodaties met zeer uiteenlopende thema’s. Naast de drie zeer uiteenlopende boerderijcategorieën, veeteelt, fruitteelt en wijn zijn de accommodaties ingedeeld in elf verschillende specialismes. Van allergievriendelijk tot wellness en van wandelboerderij tot rolstoeltoegankelijk..

Boerderijvakantie zonder kriebels

Gasten met allergie voor pollen kunnen genieten op een allergievriendelijke vakantieboerderij. Deze accommodaties liggen in een omgeving met weinig pollen in de lucht en een korte bloeiperiode van de gewassen. Ook met het interieur is rekening gehouden. Alle kamers en appartementen zijn allergievriendelijk gebouwd en ingericht, de bouwmaterialen en meubilair zijn grotendeels natuurlijk en onbehandeld.

De boer op zonder beperkingen

Op de rolstoeltoegankelijke boerderijen vieren de gasten vakantie zonder barrières en hindernissen. Rolstoelgebruikers kunnen zich eenvoudig zelfstandig verplaatsen, zowel in de natuur als in het vakantieverblijf op de boerderij. Ingangen zijn probleemloos toegankelijk, het vloeroppervlak is slipvrij en het meubilair en sanitair is aangepast aan gebruik voor mindervaliden.

Net als vroeger…

Bij de authentieke boerderijen vind je nog de oorspronkelijke bouwstijl met historische stijlelementen zoals gewelven. Gasten ervaren het échte boerenleven in de meest pure vorm tijdens een verblijf op een met zorg gerenoveerde boerderij. Het boerengevoel wordt compleet wanneer je de handen uit de mouwen steekt en meehelpt bij de activiteiten van de boer. De overige gespecialiseerde boerderijen zijn onderverdeeld in de thema’s paardrijden, gezinsvriendelijk, wandelen, fietsvriendelijk, biologisch en hooggelegen.

Roter Hahn vakantieboerderijen

Roter Hahn is gespecialiseerd in boerderijvakanties in Zuid-Tirol, de zonnige regio in de Italiaanse Alpen. Alle 1500 locaties zijn werkende boerderijen. Elk heeft zijn eigen specialiteit. Sommige zijn vooral gericht op vee en andere op dieren, maar er zijn ook fruitteelt boerderijen of wijnboeren met prachtige wijngaarden op de hellingen van de zuidelijke Alpen. De accommodaties met maximaal vier vakantiewoningen of zes tweepersoonskamers hebben een gezellige, persoonlijke sfeer. Naast gastronomie heeft Roter Hahn ook veel aandacht voor actieve vakanties en wellness thema’s. De gasten hebben alle mogelijkheden om met het leven op de boerderij kennis te maken en om de heerlijke zelfgemaakte producten te proeven, zoals melk, kaas, appelsap, brood, jam en nog veel meer. Daarnaast is de boerderij een goed uitgangspunt om de omgeving te ontdekken.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.