Skip to navigation Skip to main content

Motorrijden in de bergen rondom Ischgl - deel I

10191 - Motorrijden in de bergen rondom Ischgl - deel I

Met de motor op vakantie? Mij niet gezien. Maar tijdens de vakantie een dagje cruisen met een hagelnieuwe Ducati Monster? Ja graag! In Ischgl in het Paznauntal is een motor testcentrum waar toeristen voor een relatief laag bedrag de nieuwste motoren kunnen uittesten. Ideaal als je een nieuwe motor wilt kopen, maar ook super leuk als je eens iets anders wilt doen dan wandelen of mountainbiken.

Passen en meten

We zijn niet de eersten als we ’s ochtends om 09.00 uur aankomen bij het High-Bike Testcenter. Stoere mannen in motorkleding staan in groepjes de nieuwste modellen van Ducati, Triumph, KTM en BWM te bekijken. Ze weten niet hoe snel ze het parkeerterrein af moeten scheuren, zodra ze een keuze hebben gemaakt. Wij doen het wat rustiger aan. Na wat passen en meten – ik ben niet zo groot – mag ik vandaag gaan cruisen op een hagelnieuwe witte Ducati Monster 696 met 3 km op de teller. Het is liefde op het eerste gezicht; wat is ze (uiteraard een “ze”, want ze is wit) mooi!

Uitrusting

Richard kiest voor een comfortabele nieuwe BMW 650 GS met eveneens 3 rondjes op de teller. Aangezien de auto al vol ligt met wandel-, mountainbike en surfspullen, hebben we geen motorkleding bij ons. Geen probleem, je kunt hier alles huren; schoenen, pak, helm en handschoenen. Ideaal, en bovendien allemaal goede kwaliteit (Rukka pakken en Schubert helmen).

Links: Het is al vroeg druk bij het testcenter, rechts: Deze twee zijn "van ons" vandaag

Silvretta Hochalpstrasse

Vanuit Ischgl zijn er tal van mooie motorroutes. Binnen no time sta je eveneens in Italië en Zwitserland. De Silvretta Hochalpenstrasse is een prachtige route die vanuit het Paznauntal naar het Montafon leidt. Deze hebben we gisteren met de auto gereden toen we vanuit Nederland kwamen; een schitterende route met prachtige uitzichten op stoere bergen, waar nog relatief veel sneeuw lag. Voor bergliefhebbers een absolute must, en voor motorrijders een uitdaging door het flinke aantal haarspeldbochten.

Gemütlich naar de Reschenpass

Aangezien het een tijdje geleden is dat we in de bergen op een motor hebben gereden kiezen we voor de “gemütliche” route door het Oberinntal naar de Reschenpass. We nemen een verkeerde afslag waardoor we op de snelweg belanden en twee lange (7 km!) tunnels moeten nemen. Dit was niet echt de bedoeling en bovendien niet leuk op de motor. Gelukkig vinden we toch vrij snel de juiste weg richting de Reschenpass. Het eerste stuk is vlak en breed, een autoweg waar je 100 km per uur mag. Het uitzicht is mooi, maar helaas is vrij druk. Goed opletten dus!

Italië of Zwitserland

We rijden door het Oberinntal richting de Reschenpass. Op een gegeven moment splitst de weg zich, waarbij je kunt kiezen voor Italië of Zwitserland. Wij gaan via de Reschenpass naar Italië. De weg wordt na de splitsing smaller en we beginnen aan de klim naar boven. Deze is niet echt moeilijk. Een paar kleine tunnels en na twee brede haarspeldbochten kom je aan in Nauders. Een gezellige plaats waar we even stoppen om te lunchen. Het is druk met motorrijders; de parkeerplaatsen staan vol motoren en op de terrassen geniet iedereen van het zonnetje en een drankje.

Binnenkort deel II van deze motordag rondom Ischgl.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.