Skip to navigation Skip to main content

Veertig zakken afval verwijderd uit de duinen

10190 - Veertig zakken afval verwijderd uit de duinen

Op zondag 24 juni verwijderden zestig enthousiaste deelnemers maar liefst veertig zakken met afval: plastic, flessendopjes, blikjes etc. uit de duinen bij Schoorl. Dit gebeurde tijdens het eerste Envirotrek evenement van 2012, georganiseerd door stichting Respect the Mountains, en in samenwerking met KEEN Footwear.

Philip de Roo, poolreiziger en ambassadeur van Respect the Mountains, zei: ‘Ik ben geschokt door de hoeveelheid afval die we vonden in de duinen. Iedereen zou elk jaar tenminste een halve dag zijn handen uit de mouwen moeten steken, dan hebben we geen afvalprobleem meer’.

Het was de eerste keer dat het Envirotrek CleanUp evenement plaats vond in de Schoorlse duinen. Het weer zat niet mee: stromende regen, harde wind en zelfs onweer. Toch droegen alle deelnemers de hele dag een grote glimlach op het gezicht. Met een boswachter op pad, de natuur in, en vuil ruimen blijkt een gezellige en verslavende bezigheid te zijn. Na een halve dag afval ruimen genoten de deelnemers ‘s midddags van een BBQ en van verschillende activiteiten die de duinen te bieden hebben: ze stapten de sterke branding in om te kajakken, crossten door de zandduinen op een mountainbike of kickstep, en puzzelden zich door een kompastocht heen.

Over de Envirotrek Series

In samenwerking met KEEN Footwear organiseert Respect the Mountains al sinds 2009 Envirotrek evenementen in verschillende Europese landen, zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Dit jaar voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk. Een Envirotrek geeft mensen de kans om op een leuke en gemakkelijke manier iets terug te geven aan de natuur, terwijl ze ervan genieten.

De entree kost 10 euro, inclusief een goodiebag aan het einde van de dag. Kinderen zijn welkom, en hebben gratis entree tot 12 jaar. Stevige schoenen worden aangeraden, evenals het meebrengen van water en zonnebrand. 

Dit jaar zijn er nog Envirotrek evenementen in:

 

  • › Schauinsland, Schwarzwald, Duitsland - 21 Juli
  • › Mayrhofen, Oostenrijk - 25 Juli
  • › Garmisch Partenkirchen, Duitsland - 29 Juli
  • › Samoëns, Frankrijk - 2 Augustus
  • › Bamford, Peak District, Verenigd Koninkrijk - 5 Augustus

Over Respect the Mountains

Respect the Mountains is een Nederlandse non-profit organisatie die een bijdrage wil leveren aan het structurele behoud van de natuur en de leefomgeving in de bergen, en dan met name de Europese Alpen, zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van deze gebieden. Dit doet zij door de individuele internationale bergsporter bewust te maken van de kwetsbaarheid van de Alpen en van de simpele manieren om de negatieve impact van de bergsporter zo klein mogelijk te houden. Dat kan op een leuke, sympathieke manier. Let’s keep our playground clean!

Zomer Auteur Female9

Over Roosmarijn

Roosmarijn is opgegroeid met de bergen. Hoewel ze eigenlijk alle bestemmingen waar bergen zijn prachtig vindt, is zij het vaakst in Oostenrijk te vinden.