Skip to navigation Skip to main content

Zomersneeuw

10185 - Zomersneeuw

Na een zeer sneeuwrijke winter met als gevolg veel schade aan de flora en infastructuur, verbaast het ons hoe snel de natuur zich hersteld. Volgende week gaan de eerste liften weer open voor alle wandelaars en natuur genieters. Het is nog maar de vraag of alle routes al te bewandelen zijn, op veel plekken boven de 1700mtr ligt nog zeker 50cm sneeuw.

Eén eekhoorn

Dit hebben wij afgelopen weekeind zelf ervaren. Samen met een van onze gasten ben ik s'morgens zeer vroeg naar boven gewandeld om wild te schieten. Niet schrikken, schieten doen wij in tegenstelling tot veel van onze mede dorpsbewoners met ons fototoestel. En daar zit je dan, 2 kerels van boven de 40 in een jachthutje halverwege een boom. In 2 uur tijd precies 1 eekhoorn gezien maar geen spoor van enig wild. Op dit moment besloten we wat hoger te gaan. Deze actie en ons geduld werd beloond! Met grote stappen lopend door ca. 50cm sneeuw stond er op nog geen 50m afstand een prachtig volwassen gems gevolgd door de rest van zijn roedel.

Camouflage kleding

Op dit moment beseften wij dat onze geimproviseerde jachtkleding erg afstak tegen de witte sneeuwbodem. Dit merkte ook onze roedel gemzen. Zo snel als we ze zagen waren ze ook weer verdwenen! Met dank aan de moderne techniek hebben we ook nog enkele prachtige plaatje kunnen schieten. Met een lekkere kop koffie en genietend van onze ervaring en mooie foto's heb ik met de gasten erg kunnen lachen om onze 'camouflage kleding'. Zo zien we maar, de natuur is niet te sturen. Gelukkig maar!

Camouflage kleding

Derco woont in het Oostenrijkse Hinterglemm en is samen met Gita eigenaar van Chalet Stoefelknoeg. Klik hier voor meer informatie over Chalet Stoefelknoeg: de luxe van een hotel met de vrijheid van een eigen chalet >>

Zomer Auteur5

Over Derco

In de bergen zijn is de grote hobby van Derco. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de Alpen en houdt van alles wat je kunt ondernemen in de bergen.