Skip to navigation Skip to main content

Actieve vakantie in Noord-Italië

10177 - Actieve vakantie in Noord-Italië

De Dolomieten als decor voor zomers sport en spel. Wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen: in Zuid-Tirol, de meest noordelijke provincie van Italië, kan het allemaal! De hoger gelegen almen zijn in de zomer de ideale omgeving voor de actieve vakantieganger. Ook deze zomer is er weer heel wat te doen in de Zuid-Tiroolse bergen, zowel voor zij die graag op een rustiger tempo de buitenwereld ontdekken als voor rasechte sportfanaten.

Op ontdekkingstocht tussen de wijnranken

Tijdens het wijnseizoen kan je in Cortaccia/Kurtatsch fijn wandelen langs de wijnroute. Dit wandelpad slingert zich over een afstand van 1,5 km door de wijngaard en laat je alle mogelijke soorten druiven en ook enkele specifieke cultivatiemethodes, zoals de typische Zuid-Tiroolse pergola, ontdekken. Elke woensdag staat Margareth Orian, een wijnbouwster in hart en nieren, klaar om je via deze route naar Niclara/Entiklar te gidsen en je in te wijden in de kunst van de druiventeelt.

Fun voor jong en oud

Geef je de voorkeur aan fauna in plaats van flora? Waag je dan eens aan een trektocht vergezeld door lama’s! In Renon/Ritten, waar lama’s het hele jaar door vrij rondlopen, organiseert men wandelingen waarbij de dieren stapvoets volgen. Een ervaren gids vertelt je tijdens het wandelen allerlei weetjes over deze interessante, vriendelijke en nieuwsgierige viervoeters! Plezier voor het hele gezin dus, en wees gerust, lama’s spugen echt enkel om de rangorde in de kudde vast te stellen!

Zomerrodelbaan

Een andere topper om met kinderen te doen is ongetwijfeld de ‘fun bob’, een openlucht zomerrodelbaan die je van Baranci/Haunold naar San Candido/Innichen, zo’n 314 meter lager, brengt. Drie minuten uitgelaten plezier dankzij een 100% ecologisch vervoersmiddel! Veiligheid gaat natuurlijk boven alles en de bestuurder heeft dan ook zelf de controle over de snelheid van zijn karretje.

Activiteiten Zuid-Tirol

Voor echte waterratten!

De vele bergmeren en rivieren in de Dolomieten staan natuurlijk ook garant voor spanning en plezier. Acquaterra, een buitensportfederatie actief in Zuid-Tirol en Sicilië, voorziet waterratten van de nodige uitdagingen om zich uit te leven. Kajakken, rafting of hydrospeed, waarbij je liggend op een speciale boot de stroomversnellingen induikt, behoren allemaal tot de mogelijkheden. De enige vereiste: de deelnemer moet kunnen zwemmen!

Herrnsteig freeride route

Voor de echte durfal is er tenslotte nog de Herrnsteig freeride route, een 7 km lang mountainbike parcours nabij Plan de Corones/Kronplatz met een hoogteverschil van liefst 1.300m tussen start en aankomst. Met de eigen mountainbike of een gehuurde bike van de Kronplatz Outdoor Center bedwing je steile afdalingen, maak je sprongen en doe je andere stunts. Het parcours is zowel voor beginners als professionele bikers toegankelijk.

Fietsen tussen de wijnranken
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.