Skip to navigation Skip to main content

Zomernieuws uit Tirol

10176 - Zomernieuws uit Tirol

In Tirol valt deze zomer weer genoeg te beleven! Zo kun je onder meer in de huid van Tarzan kruipen of ervaren hoe het is om valkenier te zijn. Spannende activiteiten voor het hele gezin. Ook gaan deze zomer de deuren van de grootste houten kogelbaan ter wereld open. Wie nu een vakantie naar Tirol boekt kan ook nog eens profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen. Tirol, Oostenrijks populairste vakantiebestemming.

Grootste houten kogelbaan ter wereld

Authentiek en toch een wereldprimeur; dat is de grootse houten kogelbaan ter wereld, die deze zomer opent in Tulfes (regio Hall-Wattens). Het 200 meter lange parcours gaat van start bij het middenstation van de Glungezer lift en is geheel ecologisch. De grote houten kogels en het parcours zijn gemaakt van Zirben-hout. Kinderen en volwassenen raken gefascineerd van de manier waarop de kogels van snelheid en richting veranderen en plots weer vanachter een boomstam tevoorschijn komen. Bij de ‘doe-het-zelf-plaats’ kun je je eigen kogelbaantechnieken beproeven door een eigen parcours te bouwen en te testen. De totale speel arena met o.a. een boomhut en ontspanningsterrein is 7000 m2. De kogelbaan wordt officieel geopend van 7-10 juni.

Voel je als Tarzan in Tirol

In Kaltenbach (Zillertal) opent deze zomer een spectaculaire hochseilgarten met zeven trajecten, variërend van 1,5 tot 40 meter hoogte. Waaghalzen klimmen in de touwen en trotseren het klettersteig parcours over een waterval, stappen op grote hoogte van boomstam naar boomstam, zwaaien over de flying fox en overbruggen het Tarzan-parcours. Voor de jongste telgen van het gezin is er een speciaal kinderparcours voor kids vanaf 3 jaar. Het park opent haar deuren in mei 2012. In 2011 werden in het Zillertal al 100 nieuwe klettersteig- en boulderroutes in gebruik genomen in het klimcentrum van Aschau.

Word valkenier voor één dag

Deze zomer kun je ervaren hoe het is om valkenier te zijn tijdens de valkenier workshops. Bij de workshops leer je alles over de leefgewoontes en voeding van de adelaars, maak je persoonlijk kennis met de roofvogels en neem je actief deel aan de roofvogelshow. Na afloop van de show vindt de naverzorging plaats en ontvang je een certificaat. De minimum leeftijd is 15 jaar. Wie liever van een afstandje toekijkt, bezoekt de nieuwe roofvogelshow. Je bereikt het adelaarsdomein met de grootste gondel van Oostenrijk: de Ahornbahn vanuit Mayrhofen. Naast de roofvogelshow vind je hier een één uur durende wandeling rond het bergstation en een interactieve 3D-hut waarvandaan je de omgeving ziet uit adelaarsperspectief.

Word valkenier voor één dag

De Lechweg trail: unieke wandeling van de bron tot de waterval

Dit wandelseizoen wordt in de Alpen de Lechweg trail geopend, de eerste gecertificeerde grensoverschrijdende lange afstandswandeling van Europa (certificering door de Europese Wandel Vereniging EWV). De trail voert door Oostenrijk en Duitsland en doorkruist de regio’s Vorarlberg, Tiroler Lechtal en Allgäu. Bijzonder is dat de trail langs één van Europa’s laatste wildwater-riviergebieden van de Alpen loopt. Het Tiroler deel van de Lechweg trail is eveneens onderdeel van de Adlerweg en is uiterst geschikt voor recreatieve wandelaars en natuurliefhebbers. Langs de route liggen tal van natuurlijke, culturele en historische bezienswaardigheden.

Wat ga jij deze zomer doen in Tirol?

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.