Skip to navigation Skip to main content

Wees één met de wolken

10169 - Wees één met de wolken

De prachtige Noord-Italiaanse regio Valle d’Aosta wordt omringd door toppen die tot boven de 4000 meter reiken. Bekende toppen als de Mont Blanc, het Monte Rosa massief, de Gran Paradiso en de Matterhorn zijn hier binnen handbereik. Daarnaast kan de regio op verschillende manieren ontdekt worden, maar een van de meest indrukwekkende is toch wel vanuit de lucht.

Zweefvliegen

Het Aostadal leent zich prima voor zweefvliegen vanwege de perfecte metereologische en orologische omstandigheden gedurende het hele jaar. Zweefvliegers kunnen hier tot 7000 meter hoogte golfvliegen. De beste periode om deze fascinerende sport te beoefenen is in het voorjaar, vanwege de wind die daar vanuit het noorden en noordwesten draait.

Diverse luchthavens

Zweefvliegers kunnen terecht op de luchthaven van Aosta. Deze luchthaven is namelijk een expert op het gebied van zweefvliegen. Maar ook het dorp Chamois, vlakbij Valtourneche, biedt uitstekende mogelijkheden tot zweefvliegen. Sinds 1967 bevindt zich hier namelijk de eerste landingsbaan van Italië die ooit in de bergen is gebouwd voor ultralichte vliegtoestellen. Vlakbij de hoofdstad Aosta, in Saint-Christophe, is er ook de regionale luchthaven ‘Corrado Gex’ die erg populair is en door mensen van over de hele wereld bezocht wordt vanwege de zweefvliegmogelijkheden.

Genieten van het adembenende uitzicht

Maar Valle d’Aosta kan op meerdere manieren vanuit de lucht worden verkend. Je kan hier naast zweefvliegen namelijk ook kiezen voor para- of hanggliding. Paragliding is een bergsport, wat het natuurlijk ideaal maakt om dit juist in het Aostadal te beoefenen. Een sport voor echte avonturiers door de perfecte combinatie van vakantie, hoge bergtoppen, een stralende zon en deze ietwat ongewone outdooractiviteit.

zweervliegen paragliding

Paragliding

Paragliding komt van parachute springen. Hoewel het bij parachutespringen gaat om de val die door de parachute wordt afgeremd, is het bij paragliding juist de bedoeling om zolang mogelijk in de lucht te blijven. Je bent dus letterlijk aan het vliegen waarbij je uiteraard van de mooiste uitzichten kan genieten. Het is de meest natuurlijke vorm van vliegen doordat je het allemaal zelf in de hand hebt, met een beetje behulp van de lucht- en weersomstandigheden natuurlijk.

Deltavliegen

Hanggliding, wat ook wel deltavliegen wordt genoemd, is zowel een sport als een vorm van ongemotoriseerde luchtvaart. De sport is in Valle d’Aosta uitstekend te beoefenen, doordat je van een hoge bergtop, of helling moet afrennen. Hoogte kan worden gewonnen door het gebruik van thermiek. Deze is juist in het Aostadal zo goed vanwege de stand van de wind in combinatie met de ligging van het dal. Een unieke ervaring met nieuwe fascinerende uitzichten. Voel je zo vrij als een vogel in Valle d’Aosta.

Voor meer informatie over Valle d’Aosta kijk op www.visitaosta.nl.

Zomer Joeri

Over Joeri

Of het nu winter of zomer is, Joeri wordt ongelooflijk enthousiast van de prachtige natuur in de bergen en activiteiten die je in de Alpen kunt doen. Met name Oostenrijk is zijn favoriete vakantieland, waar hij jaar in jaar uit te vinden is om te genieten van de prachtige bergwereld.