Skip to navigation Skip to main content

Zomer in het Pitztal

10159 - Zomer in het Pitztal

Momenteel gaat het Pitztal nog gehuld onder een dikke laag sneeuw. Op de Hochzeiger en de Pitztaler Gletsjer wordt volop geskied en niemand is bezig met de zomer. Begrijpelijk, maar je moet weten dat dit ongerepte dal niet alleen in de winter een goede vakantiebestemming is. In de zomer is het Pitztal het domein van wandelaars, mountainbikers en natuurliefhebbers.

Pittoresk, ongerept dal

Het pittoreske Pitztal ligt met zijn vier dorpen Arzl, Wenns, Jerzens en St. Leonhard in een zuidelijk zijdal van het Tiroler Inntal. Aan het einde van het 40 km lange dal, dat door 40 watervallen wordt omzoomd, troont de Pitztaler gletsjer met de hoogste kabelbaan van Oostenrijk. In de zomer vinden wandelaars en bergbeklimmers 380 kilometer aan wandelpaden in drie verschillende wandelgebieden – Hochzeiger, Rifflsee en Pitztaler Gletsjer – talloze mogelijkheden voor een sportieve gevarieerde zomervakantie. Spannende ontmoetingen met een steenbok, het wapendier van de Pitztalers, zijn heel goed mogelijk, want in het Pitztal is de grootste steenbokpopulatie van de Alpen thuis.

Spanning en avontuur

Klimroutes en klimtochten in verschillende moeilijkheidsgradaties maken het Pitztal tot een droombestemming voor rotsbeklimmers en adrenalinejunkies. Die beleven hun kick bij het raften, bij het mountainbiken op de 42 km lange “Pitztal Bike Trail” door het hele dal, bij canyoning, paragliding of bungeejumpen. En het beste: in het Pitztal kan zelfs de auto vakantie houden, want het busnet in het hele dal is voor alle gasten gratis.

Natuurpark van het jaar 2011

Natuurpark Kaunergrat is in 2011 bekroond met de Oostenrijkse natuurparkprijs. En dat is niet voor niks! Dit door ijstijden gekenmerkte natuurpark strekt zich uit over alle hoogteniveaus en omvat unieke en veelzijdige natuur- en cultuurlandschappen. Het natuurpark Kaunergrat dient te worden gezien als streek waar mensen geboren en getogen zijn, waar er sprake is van een voorbeeldig en ecologisch verantwoord geëxploiteerd cultuurgebied waarin tevens natuurhistorische bijzonderheden bescherming genieten. Laat je fascineren door het gevarieerde landschap in het natuurpark Kaunergrat! De zonnige hellingen van Fließ of het Piller Moor (veengebied) zijn een onvergetelijke natuurbelevenis!

pitztal

Zomerse afkoeling

In de zomer zorgt de Pitztaler Gletsjer voor de nodige afkoeling. Het maken van een gletsjersafari of afdalen in een gletsjerspleet is een ervaring opzich. De eeuwige ijsvlaktes zorgen voor een schitterend decor. Wie nog hoger wil, kan naar het hoogste bereikbare punt van Oostenrijk gaan. Op 3440 meter heb je een schitterend uitzicht over de omringende bergen. Bergbeklimmers vinden bij de Pitztaler Gletsjer een perfect startpunt voor een dagtocht naar de hoogste berg van Tirol – de 3.774 m hoge Wildspitze.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.