Skip to navigation Skip to main content

Doe iets terug voor de natuur!

Nu de meeste sneeuw in de bergen is gesmolten wordt goed duidelijk wat een troep wij met z’n allen achterlaten. Niet alleen wintersporters gooien hun rotzooi en peuken onder de lift, ook zomersporters kunnen er wat van. Eén dag in het jaar vraagt Respect the Mountains of je iets terug wilt doen voor de natuur.

Respect the Mountains

In de zomer wordt het schrijnend duidelijk dat de natuur zwaar te lijden heeft onder het afval dat de afgelopen winter is achter gelaten. Maar ook zomersporters laten geregeld hun afval en peuken slingeren. Onbegrijpelijk! Het is daarom tijd om iets terug te doen voor de natuur! De Nederlandse organisatie Respect the Mountains heeft dit goed begrepen en organiseert in samenwerking met Keen Footewear de derde editie van de EnviroTrek Clean Up Series.

Keep your playground clean!

Respect the Mountains wil wintersporters en bergtoeristen bewust maken van het feit dat het schoon houden van de bergen zeer belangrijk is. Om volgende generaties ook te kunnen laten genieten van al dat moois is het essentieel dat de bergen schoon blijven. Tijdens de EnviroTrek leg je een route af die je daarom ook schoon dient te maken. Onderweg gaat het niet alleen om opruimen maar maak je ook kennis met diverse bergsporten. Een dag vol creativiteit, sport & fun met een zorgzaam tintje.

EnviroTrek 2011 data en locaties

  • › 2 Juli - Natuurpark St. Pietersberg, Nederland
  • › 12 Juli - Mayrhofen, Oostenrijk
  • › 17 Juli – Natuurpark Schwarzwald, Duitsland
  • › 20 Juli – Garmisch Partenkirchen, Duitsland
  • › 2 Augustus – Samoens, Frankrijk
  • › 6 Augustus– Einruhr-Sinmerath, Eifel, Duitsland

Impressie 2010

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.