Skip to navigation Skip to main content

Reusachtig klimwoud in de Alpen

10101 - Reusachtig klimwoud in de Alpen

Woudklimmen in de Alpen wint aan populariteit. Daarom is onlangs in de Tiroler Zugspitze Arena een enorm klimwoud aangelegd: Kletterwald Bichlbach. Het ruikt er nog naar vers dennenhout, dat is verwerkt in de vele klimtoestellen. Er zijn maar liefst vijf verschillende parcours gebouwd, elk met een eigen moeilijkheidsgraad. Je loopt over touwen en boomstammen van boom tot boom.

Klimmen en klauteren voor iedereen

Er zijn maar liefst vijf verschillende parcours gebouwd, elk met een eigen moeilijkheidsgraad. Je loopt over touwen en boomstammen van boom tot boom. Er is enorm veel klimvariatie. De rondgangen liggen tussen de 3 en 8 meter hoog. Zowel kinderen als volwassenen vinden er hun eigen, pittige uitdaging. Het enige dat je nodig hebt is een beetje lef en geen hoogtevrees! Minimale leeftijd voor kinderen is 6 jaar en een lengte van 1,20m.

Zugspitz Arena

Het nieuwe klimpark is gelegen in de vakantieregio 'Zugspitz Arena' welke haar naam dankt aan de ruim 2900 meter hoge Zugspitze. De regio kenmerkt zich in de zomer door bloeiende bergweiden, fris groen op de bodem van het dal en schitterende bergmeren. En dat alles omringd door rotswanden van de bijna drieduizend hoge bergen. Naast een bezoek aan het bovengenoemde park kun je in de regio heerlijk wandelen, fietsen en bergbeklimmen. Een perfecte bestemming voor families met kinderen, rustzoekers, natuurliefhebbers en natuurlijk actievelingen.

Ehrwald

Eén van de leukste plaatsjes van de regio is, het aan de voet van de Zugspitz gelegen Ehrwald. Naast de prachtige ligging word je als gast in Ehrwald heerlijk verwend met regionale specialiteiten. Ondanks dat Ehrwald oude tradities heeft weten te behouden, is het dorp ook met de tijd meegegaan. Het biedt moderne faciliteiten als winkels, bars en restaurants en worden er in de zomer leuke festiviteiten georganiseerd voor jong en oud.

Zomer Joeri

Over Joeri

Of het nu winter of zomer is, Joeri wordt ongelooflijk enthousiast van de prachtige natuur in de bergen en activiteiten die je in de Alpen kunt doen. Met name Oostenrijk is zijn favoriete vakantieland, waar hij jaar in jaar uit te vinden is om te genieten van de prachtige bergwereld.